A magyarok többsége jólétben él, sokan miért hiszik el azt a hazugságot hogy itt szegénység van?
Relatív elég sok embert ismerek Budapesten és vidéken egyaránt.
Egy olyan embert nem tudok mondani aki legalább a havi 300-400 ezret ne keresné meg.
Van köztük festő, burkoló, fogorvos, ügyvéd, személyi edző, auto értékesítő, takarító vállalkozó meg még vagy 20 féle terület/szakma.
Mindegyik kulturált lakásban/házban él, van normális kocsija, külföldön nyaralnak.
Egy a titok: nem szabad megijedni a munkától és életrevalónak kell lenni, folyamatosan keresni kell a lehetőségeket.
38...
A 37 épp nem úgy tűnik mintha bárminek is a mélyén lenne, de tök jó hogy még erre se voltál képes hogy észrevedd. Van aki pénzt keres, van akit meg szórakoztat hogy megért valamiket, ez az amit pl konkrétan pénzzel meg se lehet venni. De biztos jó a repülőn aszalódni, meg az új ház festékszagot szívni, az egyedüli ami átsegít a nehézségeken ilyenkor az a biztosan téves tudat hogy mindenki rájuk irigykedik. Még az is aki csak elemez. MINDENKI! Az atyaúristen is irigykedik, különben nem bírod tovább az életedet.
Blabla sokkal jellemzőbb a "szegénység" mármint aki nem mélyszegénységben él az se él akkora luxusban.
Mármint egy 200ezres koszos csillogó, dárgának kinéző kocsi pl nem luxus.
Az hogy van internet meg 4k tv az szintén nem luxus.
Márpedig sok elégedett embernek ez a csúcs.
"Nyilván ha egy borsodi falu cigánysorán élnél, esetleg egy ózdi vagy kazincbarcikai lakótelepen és körülötted mindenki fogatlamn munkás lenne, akik minimálbérért bohóckodnak a környékbeli gyárakban"
Én írtam a gyáras példát, de ezekben a gyárakban 90%-ban magyarok működnek.
Mi a luxus neked?
Minek akarsz luxust?
Sokan írják hogy mennyire jól élnek. De a magyarnak nem kell túl sok hogy elégedett legyen.
A segédmunkás melós is nagyon elégedett mert munka után van miből inni a kocsmába. Hazamegy van mit enni, még a kábeltv-t is ki tudja fizetni. Kánaán!
A fél millás fizetés meg nem sokat ér a fővárosban.
Nekem is van olyan pesti ismerősöm hogy 2ten megkeresnek 1 millát, ingyen céges lakásban.
Mégsincsenek tele pénzzel mert még így is drága az élet.
"Mégsincsenek tele pénzzel mert még így is drága az élet."
Ha mindennap étteremből rendelsz kaját, persze. Én is eltudok naponta 10 ezret kajálni, jó steakeket enni. :). Akkor lázán 300 ezer a kaja 1 hónapba két -főre már 600 ezer. Marad 400 ezer ami a rezsi. Netflix, hbo..stb szolgáltatás, mellette ugyebár telefont fizetni stb... tehát igen így nem marad pénz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!