Miért mondják, hogy a külföldön dolgozók ne szavazhassanak?
30. Van egy igen csak beszűkült világképed. Nézzük az én példámat.
10 évet a magyar kasszába tettem, amiért az ég világon semmit sem kaptam.
A következőt 10 évnyit külföldre adtam.
Az én esetemben mondjuk ez nem annyira játszik még, de aki otthon a szüleit támogatja, az a pénz magyaroszágon lesz elköltve, az ottani gazdaságit pörgeti, ott folyik be áfaként. Nagyon sokan a nyaralásukat is Magyarországon töltik, és olyan összegeket költenek el, szintén a magyar vendéglátást támogatva, amiért mondjuk a 80-as években a német segget nyaltátok.
Azért arra kiváncsi lennék, hogy szerinted a magyar szociális hálókkal szemben milyen hiányossága van a németnek, vagy az osztráknak.
Maximum azért megy haza az ember, mert a sok besavanyodott rosszindulatú ember van néhány jófej régi barát is. Meg szép lenne az ország, csak az ilyen emberek ne lennének.
Apropó. Valaki hazamegy nyugdíjra. A német minimál 600 eurós nyugdíjból többet költ mint egy otthoni minimálnyugdíjas. Szerintem.
De azért vannak 2000 eurós nyugdíjak is, ha valaki mondjuk mérnökként, orvosként kereste a kenyerét. Nyilván ez sem jó az országnak, ha ott lesz elköltve.
Végszónak pedig, nem értem hogy ennek a kesergésnek mi köze a kérdéshez?
A szavazati jogról volt szó, ami állampolgársággal jár, nem mint jog, hanem mint kötelesség.
Én azon szoktam röhögni, mikor a magadfajta hazajön fogat tömetni meg olajat cseréltetni a kocsiján, miközben játssza az agyát, hogy mekkora ember lett ő odakint.
Egyébként engem csöppet sem zavar, ha szavazol, ugyanúgy jogod van hozzá, mint az erdélyi magyarnak.
“ Én azon szoktam röhögni, mikor a magadfajta hazajön fogat tömetni meg olajat cseréltetni”
A magamfajta biztos nem. Maximum a magad proletár mentalitásából indulsz ki.
A fogorvos nem kerül semmibe, mivel fizeti a biztosító, plusz otthon úgy megkínzott egy sztks orvos régen, hogy itt is csak egy orvoshoz merek azóta is elmenni. A fehér tömésre hátul kérnek esetleg 30
Eurót, meg a gyökérkezelésnél 50 volt a max amit téríteni kell. Még ha otthon olcsóbb lenne akkor sem érne meg 10 órát autózni. Max. az magadfajta irigy sutyerákoknak, akik magyarul sem tudják elmondani hol fáj, nem külföldiül. :)
Olajat cserélhetnék a saját garázsomban, de nincs időm, és az itteni szerelőm sem drágább mint az otthoni lehúzósok. Max egy 50-esért kicseréli.
Igen, neked jobb ha a falutáblát sem látod kívülről. Mert a hozzád hasonlókon szoktam én is röhögni hogy elisznak kocsmában 50 eurót alkalmanként, de amikor kérdezik mennyi a sport klub, az egészségre havonta már vinnyognak ennyit kiadni.
De nem várok el ésszerű gondolkodást tőled. A saját helyeden így vagy jó és így van szükség rád. :)
33
A magánbiztosító csak a befizetett összeg határáig fizeti,az egy évben kb 1 gyökérkezelés. Különben nem éri meg nekik, azt mondják.
Családi biztosításnál is kell még + fizetni, és csak az ajánlott -velük szerződött- orvosokhoz lehet menni.
Aztán hova öntöd az fáradt olajat, ha magad cseréled?
Hidd el, nincs miért irigykednem egy ilyen hontalanra, ha olyan lennék, még sajnálnálak is, de nem vagyok olyan, inkább röhögni szoktam az ilyeneken.
Igen, én a saját helyemen így vagyok jó, így van szükség rám, amit te soha nem mondhattál el magadról.
“ Aztán hova öntöd az fáradt olajat, ha magad cseréled?”
Ha magam cserélném, 50 cent per liter volt a leadás, amikor utoljára néztem a depónia listáját.
De sok bolt csinálja azt, hogy veszel 5 litert, akkor a számlával utána leadhatsz 5 liter fáradtolajat.
“ amit te soha nem mondhattál el magadról.”
Mondogasd magadnak önigazolásként. Nekem attól nem lesz rosszabb. :)
Ha van utódod, részvétem neki. Az ilyenek szokták őket lehúzni, nehogy már többre vigyék. Volt egy aki nem engedte főiskolára mert tanuljon inkább szakmát.
“ A magánbiztosító csak a befizetett összeg határáig fizeti,az egy évben kb 1 gyökérkezelés. ”
Nem magánnál vagyok. Nem érdekelt sosem hogy mi a határ, fizetni is azért kellett csak, mert az első 4 fogra fizeti a fehér tömést, hátra csak amalgámot. (Igen van még)
De azt nem szerettem volna. A másik, meg hogy felőlem aztán mondhatná, hogy melyik fogorvoshoz menjek, hankell kifizetem azt aki fájdalommentesen meg tudott csinálni 2 gyökérkezelést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!