A gyakorlatban már 22 óra körül kezdődik a kijárási tilalom?
Egyre nagyobb este 9kor a forgalom már futókat, sétáló párokat is látok elvétve.
22 óra után áll be az a csend, ami a elején már 20 óra után pár perccel volt.
Ti mit tapasztaltok? (azért ebbe a topikba írom, mert ez már rég nem járványvédelmi és közrendvédelmi intézkedés....)
10: egészségügyi séta, futás. Ennyi.
Akkor este 8-ig dolgozik annak nincs máskor rá ideje.
Nem, de szerintem az este nyolc óra egy teljes baromság. a boltok bezárnak 7-kor, azaz munka után már sokaknak esélye sincs nagyobb boltban bevásárolni, ha sokat utazik a munkahelyére. Marad a hét vége, ami meg akkora tumultust jelent, hogy pont az ellenkezőjét éri el a kormány, mint amit akart.
Ha este 9 lenne, 8-as boltzárral, szerintem beleférne. este 9-ig biztosan nem tartanának jelentősen több közös bulit sem az emberek, ha azok elkerülése is volt a cél.
#14 Csakhogy a boltok pont azért zárnak be 7-kor mert 8-tól van a kijárási korlátozás. Ha 10-től nem lehetne kimenni akkor a boltok 9-kor kellene csak hogy bezárjanak. Ugyanott lenne minden.
Nem tudom miért hiszi azt mindenki hogy most azért van tömeg délután meg hétvégén mert nem lehet este 7 után boltba járni. Korábban is ekkor volt tömeg. Aki este ment bevásárolni az pont azért ment akkor mert alig volt rajta kívül más vásárló. Nem az a pár ember okozza most a tömeget hanem az a tömeg aki előtte is akkor ment vásárolni mindig.
Hollandiaban este 9-tol van a tilalom, az uzletek 20:45-ig vannak nyitva.
A kozos bulirol meg annyit, h a fiatalok 9 elott gyulekeznek egyik-masik barat lakasan es reggelig maradnak. Ugyhogy sz@rt sem er az egesz.
Akik hozzak a rendeletet az utcan kellene elniuk es nem az iroasztal mogott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!