Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetségesnek tartod, hogy a...

Lehetségesnek tartod, hogy a nem beoltottak diszkriminálva lesznek?

Figyelt kérdés

Pl az oltott emberek kapnak oltásigazolást, a nem beiltottak pedig nem és ők nem tehetik be a lábukat sehova, csak a legfontosabb helyekre. (Gyógyszertár, élelmiszer bolt, egyéb üzletek, stb)

Nem szálhatsz repülőre, stb.

Illetve az egyéb üzlet tulajdonosok megtehetik majd azt, hogy nem engednek be olyan embert, aki nincs beoltva? Ti mit gondoltok erről?

2021. febr. 2. 18:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudják, az oltottak fertőznek e.

Ergó, pl a terhes, szoptató nők akik nem kaphatnak oltást is diszkriminálva lesznek, vagy ők mentességet kapnak, ergó a repülőn majd az oltottak fogják megfertőzni őket?

Abszurd. Megléphetik, de 1-2 élelmes ember utána szarrá perli az államot.

2021. febr. 2. 20:23
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
3-as, milyen erdőbe akarsz költözni, az is magánterület.
2021. febr. 2. 20:57
 13/20 anonim ***** válasza:
85%
Nem számít kié az erdõ ha a túlélés a tét. :d
2021. febr. 2. 21:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az alapona régi oltásokról is kérhetnének igazolást.
2021. febr. 2. 23:02
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
9 mér jelentettem nemsoká tiltják/remélem úgy ,ahogy ö akarja mással/
2021. febr. 3. 00:24
 16/20 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem nincs szó diszkriminációról. Egyszerűen arról van szó, hogy az állam - a teljes közösség érdekében - megpróbálja ösztönözni a vírustagadókat és az oltáselleneseket arra, hogy gondolják át a dolgot. A nép közös érdeke - nem én mondom, hanem a virológus szakma - hogy akkor érünk el átütő eredményt a vírus visszaszorításában, ha a lakosság 50-60 %-a beoltatja magát és ehhez még hozzá számítják a betegségen átesettek számát is. A jelenlegi helyzet az, hogy 2 millió fő jelentkezett.

És nem arról van szó, hogy a vállalkozók, üzlettulajdonosok kinyitnak-e, vagy nem, vagy hogy csak egy speciális igazolvánnyal engednek be a területükre. Képzeljünk el egy üzemet, ahol százak, ezrek dolgoznak. Sok ilyen van. Mondjuk - az egyszerűség kedvéért - 100 fő. A jelenlegi arányokat tekintve a 100-ból 20 lesz beoltva, 10 már átesett a fertőzésen. A fennmaradó 70 fő közül néhányan elkezdik terjeszteni a munkahelyen a vírust. Nincs home office lehetőség, mert a munka megkívánja személyes jelenlétet. Pillanatok alatt kialakul egy góc a nem beoltottak között. Haza kell küldeni őket, leáll a termelés. Mi az érdeke a munkáltatónak? Hogy menjen a termelés, áruházban az eladás, szolgáltatónál a szolgáltatás. Vagyis - ha lesz egy ilyen "beoltottsági" dokumentum, - az nem diszkriminál, hanem segíti a gazdaságot az újranyitásban. El tudom képzelni, hogy sok munkáltató kérni fog valamilyen igazolást az alkalmazottaitól. Tehát itt komolyabb dolgokról van szó, mint arról, hogy bizonyos üzlettípusokba beengedjenek-e vagy ne. Tudom, hogy a "politika" kérdéskörben vagyunk, viszont azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ez nem politikai, hanem szakmai kérdés.

2021. febr. 3. 11:54
 17/20 anonim ***** válasza:
86%
#16 de az még rosszabb a munkáltatónak ha az igazolás megkövetelése miatt ha a nem beoltottak mind felmondanak.
2021. febr. 3. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt vágjátok, hogy megint egy olyan téma ami szétválasztotta az embereket. Meg a marakodás meg mutogatás, hogy "oltásellenesek, vírustagadók".

Nem vagyok oltás ellenes. Nagyon fontosnak tartom a jól bejáratott oltásokat. A vírust se "tagadom" (ilyen szöveget is csak szektás gyökerek találhatnak ki).

Már várom, hogy mikor leszünk "mi" a felelősek azért mert valakinek állítólag a covidtól halt meg. Bár azt a mai napig nem tudom miként is döntik el, hogy ki az aki egyértelműen a vírus miatt halt meg.

2021. febr. 3. 21:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
*valakinek a valakije.
2021. febr. 3. 21:37
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok vírustagadó, sőt voltam is koronavírusos. Oltás tagadó sem vagyok, adtam be már olyat is, ami nem kötelező, mikor olyan országba utaztam. Viszont ezek az oltó anyagok már tizenéve közöttünk vannak, teszteltve van és megfelelően dokumentálva - biztonságos.

Nekem a problémám az, hogy az emberekben kétséget ébresztenek. Például az orosszal vagy a kínaival szemben - nem közölnek megfelelő adatokat még a szakértőkkel sem. Szijjártó egy személyben dönthet arról milyen vakcina legyen és milyen nem, holott semmilyen szakképesítése nincs erről - akkor mégis hogyan tudna dönteni? Az alapján, amit a külföldi vállalat elmondott? Szépen a magyar laborokba meg kell vizsgálni, el kell kérni az adott vállalat kutatásait, megnézni, reprodukálni az eredményeket - ezenkívül az EU-val is be kell vizsgáltatni. Ha több szervezet is átment mond egy oltásra akkor rendben vagyunk - jöhet - amúgy meg menjenek a fenébe, mert nagyon unalmas már ez az egész.

2021. febr. 3. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!