Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért emelte az...

A Fidesz miért emelte az egekbe a felsőoktatási tandíjakat?

Figyelt kérdés

[link]

A tandíjak már a modellváltás előtt is magasak voltak.

Például én MSC-re fogok jelentkezni.

Sok egyetemen a levelezős képzések csak fizetős formában elérhetőek.Pedig, a legtöbb műszaki,gazdasági szakos hallgató az MSC-t már levelezőn csinálja.

A Corvinuson sem indul levelezős állami támogatott képzés, hanem csak költségtérítéses.

Egy félév 500 ezer forint.Mire végez vele valaki, az már 2 millió.

Azért ez elég sok, ahhoz képest főleg,hogy BCE diplomával ugyanúgy nem kapnál mondjuk Finnországban vagy Németországban a diplomádnak megfelelő munkakört, mint mondjuk a Miskolci Egyetem diplomájával.

Viszont, a többi egyetemen is ez a szak 400-e.Ami, szintén sok.

Ha a magyar felsőoktatás valóban nemzetközileg elismert diplomát adna, ami az EU-ban bárhol használható (és nem csak poháralátétnek), akkor igen, jogos a 400-500 egy félévért.De, mivel nem ez a helyzet, ezért olyan 200-250 ezer lenne a reális egy félévért.

#felsőoktatás #tandíjak
2021. febr. 2. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Azért hogy a pávák elmenjenek dolgozni.
2021. febr. 2. 17:42
 2/9 A kérdező kommentje:

1#

Elolvastad a kérdést?

A műszakis és gazdaságis hallgatók többsége az MSC-t levelezős formában tervezi, munka mellett.

2021. febr. 2. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Gazdasági szakemberként biztosan hallottál a kereslet-kínálat viszonyról. Ha nem ér neked 2 milliót az adott mesterszak, akkor nem mész. Választhatod a nappali képzést, vagy elmehetsz egy külföldi egyetemre, amelyet nagyon jónak tartasz. Vagy elmehetsz hidegburkolónak, és akkor biztosan lesz jól fizető munkád.
2021. febr. 2. 17:44
 4/9 A kérdező kommentje:

3#

Nem, hanem olyanra jelentkezek, aminél államilag támogatott.Van ilyen, csak nem minden egyetemen.Ahol nincs, azaz intézmény egy csomó diáktól esik el.

Hidegburkolónak nem szeretnék menni.Nem nekem való a fizikai munka.Néha jó, de napi szinten én nem csinálnám.

2021. febr. 2. 17:48
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
A diktatúráknak nincs szükségük művelt rétegre, elég, ha csak a kiváltságosok gyerekei járnak egyetemre. Nem képzeled, hogy maradhat olyan terület, amit nem tesznek tönkre!? Egyébként meg a következő időszakban az EU a felsőoktatásra fog pénzt lapátolni az országba, így a Fidesz gyorsan behúzza az összes nagyobb egyetemet, hogy azt az összeget is ellophassák.
2021. febr. 2. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerinted azért legyen ingyenes a képzés, hogy utána elmehess külföldre dolgozni?!
2021. febr. 2. 20:59
 7/9 A kérdező kommentje:

6#

Nem azért.Olvasd el, amit írtam.

2021. febr. 2. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, én gazdasági alapszakra járok. Ugye ha a tandíj mondjuk 200 ezer és elmegy rá 100 ember, az ugye 20.000.000 havonta. Ha felemelik 300 ezerre, akkor ha elmegy rá 80 ember a 100 helyett, már megéri. Most szerinted a kormányt az hol érdekli, hogy igazságos e?
2021. febr. 2. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Fél év alatt össze szedni 500 ezret nem nagy tudomány. Ha nagyon akarod a szakmát, és tudod hol jól fogsz vele keresni. Akkor hétvégente el mész fusi melózni, ha nen vagy puhány akkor el mész kőműves mellé segédnek, és napi 15-20 ezret kapsz. Hétvégente eljársz fusizni, és meg van a féléved. Barátom elég szar anyagi helyzetben így fizette ki diákhitel nélkül a tandíját. Nem lehetetlen csak nem kell lustának lenni..
2021. febr. 3. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!