A Fidesz miért emelte az egekbe a felsőoktatási tandíjakat?
A tandíjak már a modellváltás előtt is magasak voltak.
Például én MSC-re fogok jelentkezni.
Sok egyetemen a levelezős képzések csak fizetős formában elérhetőek.Pedig, a legtöbb műszaki,gazdasági szakos hallgató az MSC-t már levelezőn csinálja.
A Corvinuson sem indul levelezős állami támogatott képzés, hanem csak költségtérítéses.
Egy félév 500 ezer forint.Mire végez vele valaki, az már 2 millió.
Azért ez elég sok, ahhoz képest főleg,hogy BCE diplomával ugyanúgy nem kapnál mondjuk Finnországban vagy Németországban a diplomádnak megfelelő munkakört, mint mondjuk a Miskolci Egyetem diplomájával.
Viszont, a többi egyetemen is ez a szak 400-e.Ami, szintén sok.
Ha a magyar felsőoktatás valóban nemzetközileg elismert diplomát adna, ami az EU-ban bárhol használható (és nem csak poháralátétnek), akkor igen, jogos a 400-500 egy félévért.De, mivel nem ez a helyzet, ezért olyan 200-250 ezer lenne a reális egy félévért.
1#
Elolvastad a kérdést?
A műszakis és gazdaságis hallgatók többsége az MSC-t levelezős formában tervezi, munka mellett.
3#
Nem, hanem olyanra jelentkezek, aminél államilag támogatott.Van ilyen, csak nem minden egyetemen.Ahol nincs, azaz intézmény egy csomó diáktól esik el.
Hidegburkolónak nem szeretnék menni.Nem nekem való a fizikai munka.Néha jó, de napi szinten én nem csinálnám.
6#
Nem azért.Olvasd el, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!