Már igazítják a számokat a február 1-ei lazításhoz?
Hónapok óta először 500 alatt van a napi fertőzöttszám, és látványosan csökken a kórházban lévők száma is + február elsejére tüntetés és tömeges üzletnyitás is tervbe van. Előre szalad a kormány? És a lezárások nyárig való tartásának belengetése igazából a közvélemény tesztelése volt?
Gulyás még az oltási igazolvánnyal jött múlt héten, úgy látszik, nem aratott osztatlan népszerűséget a hívek körében sem.
Beijedt a kormány. Látta külföldön milyen véres lázadások törtek ki és a február elsejére meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom bárhova is fajulhat. Ráadásul OV szeretne még miniszterelnök is lenni.
Úgyhogy szerintem is a nyitás miatt vannak ilyen számok.
VÉLEMÉNYEM szerint lazítani kell, de ÉSSZEL. Kijárási tilalmat összébb húzni, 23 órától 5-ig (igen, nagyvárosokban lenne köztéri alkoholizálás és bandázás, szóval sajnos ez a korlátozás kell)
Viszont az élelmiszer-vásárlás beletartozna a kivételek közé, így az éjjel-nappali üzletek is nyitva maradhatnának.
Az éttermeket kinyitnám, de csak szigorú óvintézkedésekkel.
Sporteseményeket még nem nyitnám meg nézők előtt, ott úgyis nehéz tartani a szabályokat, plána a keménymagban.
A lazítás mellett vagyok, de csak ésszel. Két hozzátartozómat is elvitt a kórság, szóval nézzétek el, hogy nagyon óvatos vagyok. :(
Lehet -bár még mindig bízom valamiért a józan eszükben- itthon is elkezdjük a csiki-csukit, hogy javulnak a számok, na akkor kinyitunk ezt-azt, aztán "jé" romlanak a számok, bezárunk újra mindent.
Ezt már eljátszottuk tavaly, abból lett a mostani második hullám.
7: Már októberben számos megbetegedés volt, csak akkor hivatalosan nem hozták össze a coviddal annak ellenére, hogy sok orvos már beszélt róla.
Sőt, a sajtó már nyáron írt róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!