Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a cigánybűnö...

Mi a véleményetek a cigánybűnözésről?

Figyelt kérdés

"...Nincs cigánybűnözés! Aki azt mondja, hogy cigánybűnözés, az 2 dolgot állít: 1,hogy minden cigány bűnöző 2, hogy minden bűncselekményt Magyarországon cigányok követnek el. Ezek közül márpedig egyik sem igaz! Ennek ellenére tény, hogy egyre több bűncselekményt cigány származású emberek követnek el" - nyilatkozta Orbán Viktor.

Ti mit gondoltok erről?

(csak komoly válaszok érdekelnek)

2010. aug. 15. 17:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ezt csak azért nem értem, mert Orbán Viktor is beismeri azt, hogy egyre több a cigánybűnöző-hiszen ezt is beleszőtte a nyilatkozatába. Ha megnézitek benne van! Ő csak maga a szóval nem ért egyet, mert ez rossz fényt vet azokra a cigány származású emberekre, akik becsületes életet élnek(mert van olyan, láttam már ilyet). És ebben szerintem van valami. Ausztriában is beszélnek "magyarbűnözésről"(van olyan bolt amelyiknek a bejáratára ki van írva: Magyar ne lopj!!) Na, ez meg nekünk nem esik jól mert általánosítanak. Egy szó mint száz: Én sem értek egyet ezzel a kifejezéssel. Ennek ellenére látom és tapasztalom hogy a bűncselekmények felét cigányok követik el, ami felháborító!!! Ennek ellenére nem mondom azt hogy cigánybűnözés...mert ebben formájában ez nem igaz...
2010. aug. 15. 17:44
 12/25 A kérdező kommentje:
hopsz! sok a szóismétlés bocs...
2010. aug. 15. 17:45
 13/25 anonim ***** válasza:
95%

"- nyilatkozta Orbán Viktor"

Orbán egy f...!

Most nyalja-falja a cigányok s..gét, mert jönnek a választások.

Ez az egész egy tipikus politikusduma.

Orbán egyenesen szánalmas ezzel, nem is nevetséges.

Diákcsíny is van, mégse csínytevő minden diák.

Lányanya is,

stb.

2010. aug. 15. 18:07
 14/25 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem az álláspontod!

A cigánybűnözés egy fajta bűnözési forma amit magas arányokban a cigányok esetében lehet érzékelni.

Az az, nem állítja senki hogy minden cigány bűnöző, és hogy csak a cigányok bűnöznek.

A kifejezés lehet hogy idősebb nálad, hiszen már a xx sz első évtizedében is voltak feljegyzések amiben definiálták magát a kifejezésnek a takart tartalmát tételesen.

Akkor is a kisebb lopások stb voltak a jellemzők és szinte az organizációs fejlődést kimagozva fedik a mai megfogalmazást.

De ha utána nézel, talán neked is feltűnik.

„”

A cigánybűnözés egy szóösszetétel, amelyet szakmai fogalomként használtak a magyar kriminalisztikában, főként a rendőrség, illetve a bűnüldöző szervek. Természetesen a közbeszédben és a korabeli médiában is jelen volt, de politikai viták tárgya nem lehetett az egypártrendszer keretei között. A 2000-es években vált a belpolitikai viták tárgyává a kifejezés, amit elsősorban a radikális jobboldalnak a magyarországi közállapotokat érintő kritikája tett elkerülhetetlenné. A fogalom használata a probléma megkerülhetetlensége miatt általánossá vált a társadalmi közbeszédben is. Egyrészt a cigányok által elkövetett bűncselekményeket értik alatta, másrészt azokat a bűncselekményfajtákat, amelyeket főképp cigányok követnek el. A cigányok magas bűnelkövetési mutatói azonban nem közvetlenül származásukkal, hanem a körükben gyakran tapasztalható halmozottan hátrányos helyzettel és az esetenkénti önkéntes szegregációval függnek össze.[

A szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik

Lehet liberális eszmeiséggel boncolgatni a dolgot, de valahogy nevezni kell a jelenséget, és magyar bűnözésnek, vagy szociálisan érthető bűnözésnek csak nem nevezhetjük!

A fehérgalléros bűnözés is zavar?

Hiszen sokan akiknek fehér a gallérja tisztességes emberek!

Ui: Tudom, náci vagyok!!!!

2010. aug. 15. 18:09
 15/25 anonim ***** válasza:
2010. aug. 15. 18:24
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

"esetenkénti önkéntes szegregációval függnek össze" itt a lényeg!

OV álláspnotja:

1: szerintem hülyeség, mert nem állítanak ilyesmit!

2: dettó

Én nem vagyok nacionalista, de attól, hogy ezt kimondom nem érzem magam rasszistának! Valóban még a borsodi vajda is kimondta, hogy márpedig VAN! szerintem nem a megfogalmazással kellene foglalkozni, hanem a probléma megoldsát kéne keresni!

2010. aug. 15. 18:38
 17/25 A kérdező kommentje:
Természetesen senkire nem mondom azt hogy rasszista...nem ismerlek Titeket hogy ezt egy kommentből megmondjam. Sok igazság van abban amit elmondtatok és a vajda nyilatkozatát is hallottam. Ez csak egy kérdés volt, mert tudni akartam hogy mások miként vélekednek erről. Nekem is elegem van cigányokból mivel sajnos laknak egy páran a városban(borsodi vagyok), de ismerek olyat is aki becsületesen dolgozik.Ezt sokféleképpen lehet értelmezni, Én se mondtam hogy a cigányok becsületesek és nem lopnak-aki ezt állítja az Én is kiröhögöm...
2010. aug. 15. 19:15
 18/25 A kérdező kommentje:

18:09!

Neked adtam egy pluszt. Ez tényleg egy jó válasz!

2010. aug. 15. 19:15
 19/25 anonim ***** válasza:
98%

Tudjátok mit? Ne legyen a neve cigánybűnözés, nevezzék, ahogy akarják, csak csináljanak már ellene valamit!

Egyébként javasolnám a "túlnyomórészt cigányságra jellemző bűnelkövetés" kifejezést. És akkor mindenki boldog lehet. ;)

2010. aug. 15. 19:17
 20/25 A kérdező kommentje:
oké jogos mert nem a szavakon kell lovagolni, hanem tenni ellene..:D csak hát nem mind1 hogy a politikusok(akik ugye az "életünket irányítják")milyen szavakat használnak a nyilvánosság előtt!
2010. aug. 15. 19:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!