Mi a véleményetek a cigánybűnözésről?
"...Nincs cigánybűnözés! Aki azt mondja, hogy cigánybűnözés, az 2 dolgot állít: 1,hogy minden cigány bűnöző 2, hogy minden bűncselekményt Magyarországon cigányok követnek el. Ezek közül márpedig egyik sem igaz! Ennek ellenére tény, hogy egyre több bűncselekményt cigány származású emberek követnek el" - nyilatkozta Orbán Viktor.
Ti mit gondoltok erről?
(csak komoly válaszok érdekelnek)
"- nyilatkozta Orbán Viktor"
Orbán egy f...!
Most nyalja-falja a cigányok s..gét, mert jönnek a választások.
Ez az egész egy tipikus politikusduma.
Orbán egyenesen szánalmas ezzel, nem is nevetséges.
Diákcsíny is van, mégse csínytevő minden diák.
Lányanya is,
stb.
Nem értem az álláspontod!
A cigánybűnözés egy fajta bűnözési forma amit magas arányokban a cigányok esetében lehet érzékelni.
Az az, nem állítja senki hogy minden cigány bűnöző, és hogy csak a cigányok bűnöznek.
A kifejezés lehet hogy idősebb nálad, hiszen már a xx sz első évtizedében is voltak feljegyzések amiben definiálták magát a kifejezésnek a takart tartalmát tételesen.
Akkor is a kisebb lopások stb voltak a jellemzők és szinte az organizációs fejlődést kimagozva fedik a mai megfogalmazást.
De ha utána nézel, talán neked is feltűnik.
„”
A cigánybűnözés egy szóösszetétel, amelyet szakmai fogalomként használtak a magyar kriminalisztikában, főként a rendőrség, illetve a bűnüldöző szervek. Természetesen a közbeszédben és a korabeli médiában is jelen volt, de politikai viták tárgya nem lehetett az egypártrendszer keretei között. A 2000-es években vált a belpolitikai viták tárgyává a kifejezés, amit elsősorban a radikális jobboldalnak a magyarországi közállapotokat érintő kritikája tett elkerülhetetlenné. A fogalom használata a probléma megkerülhetetlensége miatt általánossá vált a társadalmi közbeszédben is. Egyrészt a cigányok által elkövetett bűncselekményeket értik alatta, másrészt azokat a bűncselekményfajtákat, amelyeket főképp cigányok követnek el. A cigányok magas bűnelkövetési mutatói azonban nem közvetlenül származásukkal, hanem a körükben gyakran tapasztalható halmozottan hátrányos helyzettel és az esetenkénti önkéntes szegregációval függnek össze.[
A szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik
Lehet liberális eszmeiséggel boncolgatni a dolgot, de valahogy nevezni kell a jelenséget, és magyar bűnözésnek, vagy szociálisan érthető bűnözésnek csak nem nevezhetjük!
A fehérgalléros bűnözés is zavar?
Hiszen sokan akiknek fehér a gallérja tisztességes emberek!
Ui: Tudom, náci vagyok!!!!
"esetenkénti önkéntes szegregációval függnek össze" itt a lényeg!
OV álláspnotja:
1: szerintem hülyeség, mert nem állítanak ilyesmit!
2: dettó
Én nem vagyok nacionalista, de attól, hogy ezt kimondom nem érzem magam rasszistának! Valóban még a borsodi vajda is kimondta, hogy márpedig VAN! szerintem nem a megfogalmazással kellene foglalkozni, hanem a probléma megoldsát kéne keresni!
18:09!
Neked adtam egy pluszt. Ez tényleg egy jó válasz!
Tudjátok mit? Ne legyen a neve cigánybűnözés, nevezzék, ahogy akarják, csak csináljanak már ellene valamit!
Egyébként javasolnám a "túlnyomórészt cigányságra jellemző bűnelkövetés" kifejezést. És akkor mindenki boldog lehet. ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!