Miért is jó az a magyaroknak, ha a 4-20 dolláros, ellenőrzött amerikai/német stb. vakcina helyett 70-150 dolláros, ellenőrizetlen kínai/orosz vakcinát vesz a kormány, több millió darabot?
Komolyan érdekelne, amikor ott van: a Pfizer 20 USD, a Moderna 15 USD, és az Astra 4 USD.
És ezek le vannak ellenőrizve.
És akkor ott a kínai: 75-150 dollár közötti az ára, azaz átlagban 10-szer, 15-ször annyiba kerül mint az előbbiek, cserébe ellenőrizetlen és megbízhatatlan.
Erre mi a hivatalos magyarázat? Azt sejtem mi a valódi indok, hiszen ha kiszámoljuk 6 millió ember, 12 millió vakcina (kétszer kell oltani elvileg), ha felszorozzuk 12 millióval kijön valami bődületes 400 milliárd ft körüli összeg dollárban. Ennyivel fognak többet fizetni a magyarok azért cserébe, hogy ellenőrzött vakcina helyett ellenőrizetlennel oltsák be őket.
Engem a hivatalosan lekommunikált indok érdekelne amivel ezt az elképesztő, talán minden eddigit meghaladó húzást kommunikálják, hogy emberéletekkel játszanak azért hogy ismét százmilliárdos nagyságrendben gazdagodhasson a haveri kör. Ezt milyen dumával védik meg? Gondolom ide már nem lesz elég a Soros...
A kérdező állítása : 70-150 dolláros, ellenőrizetlen kínai/orosz vakcinát
A BBC cikk állítása : Orosz vakcina 10 USD.
Három lehetőség van.
- az orosz vakcina 10 dollár - kérdező hazudik
- az orosz vakcina 70-150 dollár - a BBC hazudik
- az orosz vakcina teljesen más összegbe kerül - mindenki hazudik
"És miben hazudik a kérdező?"
A kínaira 75-150 dolláros adat sehol nem szerepel.
Nem lehet 20 USD-ért Pfizert venni. Előrendelni lehet. Ha a kormány betartja az igéretét és akár preferencia szerint is lehet választani oltást, akkor ha neked a Pfizer kell, akkor előrendelik neked a Pfizert és azt kapod meg. A 85 éves nénike vagy a szervi betegségekkel rendelkező 40-es úr pedig, akinek nincs 3 hónapja várni a Pfizerre, mert az életébe kerülhet, az igényel olyan vakcinát, ami hozzáférhetőbb.
Az, hogy mi a megbízhatóbb, mi a drágább és hogy ki az, aki "emberéletekkel játszik", abba nem mennék bele, mert tömény politika az egész. Neked egyértelmű, hogy a Pfizer a megbízható, a keleti embernek pedig az az egyértelmű, hogy a keleti vakcina a megbízható. Neked egyértelmű, hogy "10-szer, 15-ször annyiba kerül".... más szerint ez nem igaz. Illetve neked egyértelmű, hogy a kormány az, aki "emberéletekkel játszik", más máshogy gondolja ezt, ez megér egy külön topicot is akár, nincs miért itt belemenni.
#17, jó, hogy végigolvastam a hsz-t, megkíméltél, hogy leírjam.
Könnyű azt olcsón Andi, ami nincs.
Ami szintén nincs a kínai ára.
Olcsóbbak kellene lennie, mert az a régimódi típus.
Viszont túl kereslet van rá, az még felviszi az árát. A 140 $ mindenképpen költői túlzás.
Én egy tüdőgyuszi elleni Sanofit kaptam, az 40 $ volt, TB nem támogathatja.
Egy riport szerint Izrael csaknem háromszoros árat fizetett a B-F-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!