Az ellenzékiek azért emelik ki ennyiszer, hogy Lőrinc Úr gázszerelő, mert lenézik az egyszerű szakmunkásokat?
"Ilyenkor mindig megjön aki 8 általánossal keres vagy 1 millát. :D"
Pedig igaz, én is vasi vagyok, ügyes szakmunkás nem visz haza 7 számjegy alatt, a jobbaknál nem is egyessel kezdődik :D
Nem hiszem, hogy lenézik, mert nagyon kevés az ahhoz a réteghez tartozó ember, akinek végzettsége, munkája, elért eredményei alapján joga lenne hetykén tartania az orrát (nemzetközileg (el)ismert, sokat elért orvosok, matematikusok, űrkutatók, fizikusok, kutatók, olyan mérnökök, akiket olyan fizetéssel csábítanak el egymástól a legmenőbb nemzetközi cégek, mint a legmenőbb focistákat). A magát magyar értelmiségnek tartó bölcsész meg egyéb alacsonyan kvalifikált diplomások iskolázottsági/karrier szintje nincs magasabban, mint a csőrikés topban hajat vágó Katikának a sarki fodrászatban. Akinek pedig lenne mire vernie, ők már olyan magas szinten állnak, hogy eszükbe sem jut. Tipikusan az, hogy ami nincs, azt mutatják, ami van, az látszik.
Plusz ugye amit előttem is írtak... ameddig egy jogász szakot nagy nehezen elvégzett, de roppant tehetségtelen fiatal titkárnői munkákat vállal nettó 150-ért vagy a szociológus szolgál ki a fagyizóban, viszont a kőműves Pista a szomszédban hazaviszi tisztán a 800 ezret, addig elég vicces is lenne az első kettőnek a náluk tehetségesebb, életrevalóbb, értékesebb munkát végző Pistát lenézni.
"Egy gázszerelő vállalkozó brutál jól keres"
Valóban jól kerenek. Ismerek is párat. Viszont Lőrince még a gázszerelő vállalkozását is csődbe tudta juttatni.
Szerintem amúgy nem feltétlenül baj, ha az állam kitöm egy céget (lásd Samsung, vagy tucatnyi feltörő kínai vállalat), de az már igen, ha ezt nem kompetens emberek vezetik. Mint ahogy az első Orbán kormány nagy pályázatnyertesei (Vegyépszer), akik ma már a süllyesztőben vannak.
"Az, hogy egy szakmunkás jól keres, sokszor jobban, mint egy diplomás, még nem magyarázza meg, hogyan lesz valakiből Magyarország 3. leggazdagabb embere, többszáz milliárdos vagyonnal."
Miért, ha egy jogász jól keres, az megmagyarázná?xDDDDDDD
Az egyszerű gázszerelő szakmunkás eléggé ritkán kontárkodik bele útépítésbe, vasútépítésbe, tévé csatornák üzemeltetésébe, stb...
Az egyszerű gázszerelő szakmunkás megmarad a kaptafánál és abban dolgozhat remek eredményekkel...
Ti komolyan eltudjátok képzelni, hogy ML, mint tulajdonos hozzátud érdemben szólni egy vasútépítéssel foglalkozó cég stratégiai döntéseihez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!