Pár vendéglős ki fog nyitni február 1-én, egyetértesz velük vagy megbírságolnád őket?
Tripadvisor, Tékozló Homár stb. Millió meg egy oldal van, ahol az emberek megosztják a tapasztalatikat. Ez az egyik.
A másik meg, hogy szerintem elég könnyű különbséget tenni egy lepukkant késdobáló, és egy minőségi étterem között. Az emberek viszonylag ritkán keverik össze a sarki Koccintós Kricsmit a lillafüredi Tókert-étteremmel.
"És a rendes, normális, korrekt éttermekről is így gondolkodtok? A füstös, alkeszgyár kocsma zárjon be, oké, csak így tönkremennek az amúgy teljesen jó éttermek is, ahol minőségi kaját főznek megfizethető áron.
Gondolom ők a járulékos veszteség, igaz? Ahol fát vágnak, röpül a forgács. Sztálin bátyó is megmondta már az ő tömérdek sok okos eszével..."
És a szórakozóhelyek tulajainak járulékos veszteség volt, hogy náluk is hatalmas volt a fertőzésveszély? Szóval ezzel a járulékos veszteséggel tessék vigyzáni, mert a vendéglátósoknak meg pont az járulékos veszteség ha ott terjed a vírus. Pénzéhes banda az is az utolsó szálig. Miért kéne őket annyira félteni? Sokat voltam étteremben én iss, hiányzik a jó étel, viszont ettől még pénzéhes banda mind és nem is létszükséglet.
Általában nem a feeling a lényeg, ha az ember étterembe megy. Nekem se az. Hanem hogy a kaja ízletes legyen, és ne menjen rá a gatyám semmilyen tekintetben. Nyáron pl. az emberek zöme a kiülős helyeket keresi. Elismerem, télen ez igen kényelmetlen, hidegben, rossz időben, de mivel az éttermek most csak elvitelre készíthetnek, más választásod amúgysincsen, minthogy leülsz a legközelebbi padon, és megeszed (vagy ételhordót viszel és otthon eszed meg). Az étteremfíling mindkét esetben ugrott.
Szóval az étterem a kiülős, nyitott helyeit megnyithatná nyugodtan. A hatóság se kötekedhetne, mert ennyi erővel akkor minden embert letilthatna az utcáról. Hogy azok az éttermek pampognának, ahol nincs kiülős hely, terasz, kerthelyiség? Shit happenz, mondja a míves angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!