Ha a Jobbik nem szállt volna be az összefogásba, akkor a Jobbik nem jutna be egymaga a parlamentbe?
Nem az a kérdés, hogy bejutna-e vagy sem, hanem hogy esélye sem lenne az ellenzéknek arra, hogy leváltsa a fideszt.
Sem a balosoknak nélkülük, sem pedig a jobbiknak a balosok nélkül.
Ez egyértelműen kiderült a 2018-as parlamenti és 2019-es önkormányzati választásokból is.
Aki még mindíg önérzeteskedik, és a politikai deklarációk fontosabbak neki, az azt szeretné, hogy a fidesz tovább maradjon. Mondhatnám papírkutya, akinek naagyon megfelel "őfelsége az ellenzéke" szerep.
Annak, hogy kvázi választási pártként indul az összes ellenzéki párt, nincs különösebb jelentősége, mert ha bejutnak, esetleg kormányt alakíthatnak, akkor már mindegyik a saját neve alatt, a saját politikáját képviselheti.
Talán mert ami ellenzéki az nem azt jelenti, hogy baloldali. A jobbik pl. semmiképpen az. Én a Momentumot sem tartom annak. (nem kell letámadni, ez az én véleményem)
És nekem jobban tetszik, ha a hatalmon lévők tárgyalnak egymással, mintha egy diktatórikus párt megmondja, hogy meerre az arra, aztán mindenkinek kuss.
Lassabban mennek a dolgok, konszenzusokat kell kötni, de szerintem jobb mint a diktatúra.
Tudod kinek nincs köze a jobboldalhoz?
A fidesznek. Az egy tőrölmetszett bolsevik párt lett. Mondjuk a komcsi alapok megvoltak, azt hozták a fijjuk otthonról, meg sokan a korábbi mszmp tagságukból.
Hozzájuk képest valójában minden párt jobboldali. Talán csak Thürmer nyugdíjas klubja nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!