Szerintetek mikor nyitnak a konditermek?
A nagy részük úgy is alvilági vállalkozók pénzmosodája, a NAV nem tudja bebizonyítani, hogy nem adtak el 10000 db éves bérletet, így egy szinte fúl üres konditeremmel is milliók moshatóak tisztára. Úgyhogy nem fognak csődbe menni, nagy részük eddig sem piaci alapon működött.
De, hogy mikor nyithatnak a nagyközönségnek? Szerintem Március 15. előtt nem, de lehet, hogy a húsvétot is megvárják. Passz. Ilyen meg olyan átoltottságokat emlegetnek, de még ha a kínaiak le is dobnak két millió adagot, amint a gyógyszerészeti kesztyűbábok rábólintanak, akkor is az még igen csak messze van.
Szerintem sokára...
Igaz, én nem járok kondiba, de nem repesek az örömtől, hogy zárva vannak. Van, aki ott fut, biciklizik. Mondjuk ott kicsit biztonságosabb biciklizni, futni, mint a szabadban.Nyilván szabadban futni szebb, meg biciklizni is, de hiába, ha kés áll ki az ember hátából.
És vannak biztos olyanok, akik otthon nem tudnak edzeni. vagy elmennek másik városba is akár, hogy ne legyenek vicc tárgya, mondván "haha, pont te?".
Nézzük a tényeket:
-Mostanra világos lett az, hogy akkor lesz bármiféle enyhítés ha lesz elég oltás az idős (60+ emberek beoltására). KSH adatai szerint 2,6 millió 60+ ember él. Legyen az oltási hajlandóság 60%, tehát 1,56 millió embert kellene beoltani, amihez 3 millió db oltás kell.
Februárban jöhet: 600 ezer Sptunik V, 1 millió Sinopharm, 4*80000 Pfizer, kb. 200 ezer Astrazeneca + 10-20 ezer Moderna. Ez összesen kb. 2 millió db a jelenlegi előrejelzések szerint, tehát jó esély mutatkozik, hogy februárban nem lesz változás.
Márciusban érkezik 1 millió Sputnik V, amivel már elértük a 3 milliós számot.
Természetesen nagyon sok kérdés nyitott ezzel kapcsolatban:
-Akkor lesz nyitás, ha itt van a vakcina és az idősek rendelkezhetnek, hogy oltani akarnak?
-Meg kell várni a 21+7 napos időintervallumot, hogy kialakuljon a védettség, mielőtt nyitunk?
Én kb. azt saccolom, hogy március közepén jöhet el az a pont, ahol már van elég vakcina, hogy az időseket beoltsák, és elég alacsonyak a számok a nyitáshoz.
Kérdező, számolj azzal, hogy talán áprilisi nyitás lesz ebből. Nem lehet itt esélyeket mondani, akár kinyithat februárban is, viszont szerintem eléggé valószínű, hogy nem fog. Nyilván ha tönkrement valamelyik, az nem fog. Én aktívan edzem itthon és javult is a formám. Vannak súlyzóim és tolóckodóm is. Öröm lesz majd nézni, hogy a sok lusta dög, akik a haverok és a telefon mellett mentek csak terembe, mennyire elhíztak ezalatt a pár hónap alatt. Vicc az egész mai divatos gyúrós tábor. Mindenhol reklámozzák ezt az életformát, mint az akaraterő és a kitartás szimbólumát, erre jön egy kis bezárás és az összes hogy nyávog össze vissza. A testépítés kategóriában naponta jönnek a mikor nyitnak már ki a termek kérdések. Ez a kérdés is ott volt, csak át tették ide? Nagyon jó otthon edzeni, edzés előtt mátrixokat számolok, utána integrálok, majd este lefekvés előtt komplex számokkal dolgozom. Nem kell utazni a teremig, csomó időt megspórolok. Csajozok is a neten ezalatt, csak sajnos nem tudom nekik élőben megmutatni a kockás hasam. A mérnökinfós csajoknak leesik majd az álluk, hogy mennyit fejlődtem ameddig nem teremben edzettem, viszont az én szívem gépészkaros csajokért dobog. Néha szoktam ide írni, elvégre vizsgaidőszak vége felé közeledek.
Béci. 48F.
De előítéletesek egyes emberek :D
Én is jártam a vírus előtt terembe de ettől függetlenül nem lettem egy agymosott buldózer aki azért járt oda, hogy a tükörbe nézegesse magát meg a csajok előtt flexeljen.
Sőt, abszolút nem vagyok izmosabb mint egy átlag magyar. De én sose a látványért jártam oda hanem a mozgás szeretete miatt.
Remélem minél hamarabb kinyitnak. Csődbe fixen nem megy mert drogkereskedelemből élnek a tulajok, ez a terem nekik csak egy kiegészítés.
#19 egy fontos dolgot nem vettünk figyelembe. 2022-ben választások lesznek. A jelenleg bezárt üzletek között is jelentős számú kormánypárti szavazó van, és sajnos az ő zsebük is megsínyli a jelenlegi helyzetet. Szerintem a fideszben is erősen gondolkodnak már valamin, mert a jelenlegi helyzet nagyon max 1. hónapot tud még működni, de már most is vannak polgári kezdeményezések, hogy legyen nyitás a korlátozások ellenére is.
Azt is reálisnak tartom, hogyha már látja a kormány, hogy ténylegesen jön vakcina, akkor bizonyos korlátozások mellett megnyithatnak a vendéglátók (pl. kapacitás 30-50%-a, konditermeknél pedig 1 emberre x m^2 kell, hogy jusson stb.). Ráadásul márciusban már éledeznek a teraszok, tehát lehet azokat fogják engedélyezni. A legtöbb ember már bevállalná, hogy 5-10 fokos teraszon kávézzon/egyen, csak legyen meg a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!