Reggel Orbán Viktor azt mondta hogy az érettségis osztályokat lehet hogy vissza engedik az iskolákba,de mi van ha valaki nem kéri az oltást az osztályból vagy épp a tanár nem kéri? szerintetek ezt hogy fogják megoldani?
Örülhetünk szerintem, ha év végéig lesz annyi vakcina, amivel végig lehetne oltani a 18 éven felüli kb. 8 millió főt. Persze ehhez tegyük hozzá, hogy biztos nem mindenki fogja kérni az oltást a felnőttek közül (na meg az is kérdés, hogy ki-mivel akar majd oltakozni, abból lesz-e elegendő mennyiség...hiába hoznak orosz vakcinát, ha az a kutyának se kell).
Ez az év még szerintem elmegy ezzel a szar koronavírussal, úgy, ahogy van...
Épp már volt olyan cikk, hogy akit beoltanak, lehet kap majd valami plasztik-kártyát, s kimehet vele este 8 után is, s nem fog rá vonatkozni a kijárási korlátozás...meg biztos kapnak egyéb kedvezményeket, mint ahogy a fentebbi illető írta, hogy mehet moziba, színházba, külföldre stb.
Na de a legjobb kérdés az: Meddig véd a vakcina (pár hónap, 1 év)?
Újra kell majd minden évben "kötelező" jelleggel oltakozni, ha el akarod hagyni a lakásod?
A 18 éven aluliakról volt szó, hogy nekik egy teljesen más fajta vakcinát kell fejleszteni, azaz, amit a felnőttek kapnak, az nem jó a számukra (más az immunrendszerük).
De az még a kanyarban sincs...sőt, lehet nem is fognak foglalkozni velük, mert elvileg a "hivatalos" adatok szerint a 18 éven aluli korosztály alig érintett a betegségben.
Ha a tanárokat végigoltják, mehet vissza mindenki az iskolákba, gimikbe szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!