Miért vannak olyan vélemények, hogy a tanári vagy a bírói kar baloldali befolyásoltság alatt áll?
Ez csak részben igaz.
Mondjuk, aki gender szakon "oktat" azt nem lehet "nem liberálisan" leoktatni.
Míg például a fizika, mechanika, makroökonómia oktatását nem lehet ideologizálni.
A vezető értelmiségiek többnyire az elmúlt rendszer maradványai. Ezért próbálta a Fidesz legalább a 65 év felettieket nyugállományba küldeni.Ebből volt az első nagy sírás-rívás az EU-ban.
Végülis kineveltek maguknak egy újabb korosztályt -már akit lehetett.
Bíróságok részéről nekem az a meglátásom, hogy különbséget kell tenni a baloldali és a "nem-kormánypárti" fogalmak között. Nekem van személyes tapasztalatom ezen a téren, nem mondanám, hogy baloldaliak a bíróságok, inkább "nem-kormánypártiak". Bíróságon, soha nem hallottam baloldali szöveget, sem a bíráktól, sem az ott dolgozóktól.
Írok egy példát. Tavaly hoztak egy ítéletet, a gyöngyöspatai szegregációs ügyben. Megítéltek több millió forintot romáknak sérelemdíjként, mivel jogellenesen elkülönítették őket a magyaroktól. A bíróság nem találhat ki szabályokat, ebben az esetben sem csinált ilyet. A Parlament által 2013-ban elfogadott törvény alapján hozta meg az ítéletet, ennek a törvénynek teljesen megfelelően. A Fidesz kifogásolt az ítéletet, hogy "meghatározott népcsoport egy településen, csak úgy, munkavégzés nélkül pénzt kap". Ezért a bíróságokat is hibáztatták, meg azt mondták, hogy baloldaliak stb. De gondoljuk át! A törvényt, amit a bíróság alkalmazott, azt 2013-ban fogadta el a Parlament (ld. új Ptk.) Magyarországon a bíróság nem tud törvényt alkotni, csak alkalmazza. A törvényeket a parlament alkotja. 2013-ban megalkotta a Parlament ezt a törvényt, a Fidesznek akkor 2/3-a volt. Ezt a törvényt akkor minden fideszes képviselő elfogadta. Most meg azért baloldaliak meg kommunisták a bírák, mert azt a törvényt alkalmazzák, amit a Fidesz alkotott meg 7-8 évvel ezelőtt.
A bírákra csak ráhúzzák politikai hangulatkeltésként a baloldaliságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!