Miért kapnak adómentességet a 25 év alattiak?
Csak én nem értek ezzel egyet? Valami értelmes indok?
Én 28 éves vagyok, szerintem nekem(és senkinek) sem volt semmivel könnyebb kezdeni az életet pár éve, mint aki most kezd dolgozni. A másik meg, hogy így még kevesebb aktív korúnak kell eltartani az amúgy is nagy számú nyugdíjas réteget, vagyis még egy pofon a roskadozó nyugdíjrendszernek, illetve rajtunk oszlik el a közterhek rájuk eső része is. Ez hol igazságos?
"rajtunk oszlik el a közterhek rájuk eső része is."
Csak egy kérdés ezzel kapcsolatban: ha a 25 évesnek nem kell adót fizetnie, attól te miért fizetnél többet?
"még egy pofon a roskadozó nyugdíjrendszernek"
Még egy pofon azoknak, akik azt hiszik, hogy roskadozik a nyugdíjrendszer.
2!
Hogy mi nem ugyanabban a világban élünk, az is biztos. Gondolom az megvan, hogy elöregszik a társadalom. Vagyis egyre kevesebb aktív korú tart el egyre több nyugdíjast.
"Csak egy kérdés ezzel kapcsolatban: ha a 25 évesnek nem kell adót fizetnie, attól te miért fizetnél többet?"
Miért? Ők szerinted nem veszik igénybe az állami szolgáltatásokat, infrastruktúrát, egészségügyet, stb ?
"Úgysem fogják azt a többlet pénzt félretenni értelmes célra, csak elpiálják, elcseszik hülyeségekre" - ez nem biztos.
Szerintem alapvetően jó lépés ez a kormánytól:
- kisebb kiesés, mert általában alacsonyabb a jövedelmük
- azt a keveset megtartva viszont hamarabb összejöhet pl. kaucióra, költözésre, és ezért jelentősen "jobban" érezhetik magukat
- a kormány úgyis a fiataloknál áll rosszabbul, akik nem emlékeznek más vezetésre, mint ami most van, ezért még a DK is jó alternatívának tűnik
Gyönyörű a hozzáállásod a fiatalsághoz "úgyis elpiálják" ...
Szerencsére nem a hozzádhasonlókra hallgatnak a döntéshozók...
Nem egy világban élünk, az is biztos.
"többlet pénzt félretenni értelmes célra, csak elpiálják, elcseszik hülyeségekre."
Ne akarj már más zsebében turkálni. Arra költi a saját pénzét az ember, amire akarja. Ez nem érv az intézkedés ellen.
"Gondolom az megvan, hogy elöregszik a társadalom."
Ez pedig egyáltalán nem jelenti azt, hogy roskadozik a nyugdíjrendszerünk.
DE!
Tegyük tisztába azért a dolgokat! :D
Attól még, hogy SZJA-t nem fizet a 25 éven aluli munkavállaló, a nyugdíjjárulékot és a egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot ugyanúgy fizeti...
Tehát továbbra is részt vesz a nyugdíjasok eltartásában is, az egészségügy fenntartásában is és még oktatáspolitikai célokra is fizet.
Kérdező, szerintem te inkább csak irigy vagy.
7
Meg ez a napi orbánozásadagja. Ne vedd el tőle! :D
Ha nem akarsz adót fizetni akkor gyerek kell.
Ha van 3 gyereked és 400 a bruttód akkor a kedvezményekkel és támogatásokkal 410 lesz a nettód.
Magyarországon a környező országokhoz képest nincs szja, nálunk áfa van inkább.
Szja-t elengedni nem nagy engedmény, tb stb ugyanúgy csücsül a fizun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!