9-es
Jaja, meg szerintem a kormány-nak se érdeke...Minél több közölük az aluliskolázott, annál kevesebben gondolkodnak majd választáskor!
Integrálódtak a franciáknál, az algériaiak közül ki se lógnak:
A romákat jelenleg is éppen eléggé támogatják, úgy mint bármely (egészséges) magyar állampolgárt. Nekik ugyanúgy megvan a lehetőségük mindenre mint másoknak: ingyenes a bölcsőde, az óvoda, az általános és a középiskola. Ezután ingyen tanulhat 25 éves koráig 2 szakmát vagy ha jól tanult és leérettségizett, mehet államilag támogatott egyetemre. Ha a család vagyoni helyzete nem a legjobb (értsd: szegények), kap szociális alapon kollégiumot és egyetem függvényében a jelképestől kezdve az egész korrektig terjedő szociális ösztöndíjat. Ha nem tanult jól, akkor is mehet egyetemre, csak fizetős szakra, mint bárki már. És természetesen mind állami, mind fizetős képzések mellett van lehetősége akár főállásban, akár mellékállásban dolgozni.
Ugyanúgy megvan a lehetősége a tisztességes életre, dolgozni, tanulni, mint neked vagy nekem. Más kérdés ha ő nem él vele, de ez esetben véleményem szerint nem kell támogatni vagy pozitív diszkriminációban részesíteni az adott személyeket, származástól, vallástól és bőrszíntől függetlenül.
Ha valaki nagyon rászorul és az otthona alkalmatlan alapból az életre (munkanélküli és kereset nélküli szülők, bűnöző család, stb), olyan speciális iskolába lehet küldeni mint a pécsi Gandhi Gimnázium. Ilyen iskolák létesítését én is támogatnám a ténylegesen rászorulóknak. De valakit csak azért pozitívan bírálni és támogatni mert kisebbségi... Tisztességtelen és diszkriminatív minden más állampolgárral szemben.
Az eddigi módszerekkel nem sikerült. Vagy meg kellene azt próbálni, hogy semmilyen formában nem lennének megkülönböztetve, nincs cigány önkormányzat, meg ilyenek, simán a társadalom tagjai. Nem foglalkozni azzal a nyavajgással, hogy ki vannak rekesztve. Ebből talán az lenne, hogy megnőne köztük a bűnözés.
A másik lehetőség, hogy a romákra külön, nagyon szigorú büntetések vonatkoznának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!