Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igaz a 11.000...

Szerintetek igaz a 11.000 feletti koronavírus szövődményben elhunytak száma?

Figyelt kérdés

Ha valóban 11.000 felett van Magyarországon a 2020 évi koronavírus szövődmény általi halálesetek száma, akkor ha ezt a számot levonom (vagy csak egy részét levonom) az évi halálozásból, (tegyük fel, hogy koronavírus nélkül 2020-ban ezek az emberek nem haltak volna meg, vagy nem mind) akkor kirívóan alacsony számot kapunk.

Eddig mindösszesen koronavírussal, mindennel együtt kb. 3000 fővel kevesebb ember halt meg 2020-ban, mint 2019-ben.

2021. jan. 17. 12:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem várni kell, hanem megkeresni a KSH honlapján.
2021. jan. 17. 13:38
 12/28 anonim ***** válasza:
11: Úgy nehéz, hogy teljes évi adat nincs 2020-ra.
2021. jan. 17. 13:43
 13/28 anonim ***** válasza:

Mondtam. Elvileg 20-án frissül.

2021. jan. 17. 13:44
 14/28 anonim ***** válasza:
Ami még nincs, arra is hiába vár itt. Ott hamarabb meg fogja találni, amikor már elérhető lesz.
2021. jan. 17. 13:47
 15/28 anonim ***** válasza:
13: Én tudom, hogy várni kell, de a másik hozzászóló szerint nem várni hanem keresni kell :D de egyelőre nincs mit
2021. jan. 17. 13:49
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

1.) Az 1., kérdezői kommentben levő link, 2020. I.-III. negyedévi időszakig mutatja a halottak számát, ami nem a 2020. év.

Nem tudom, ehhez az időszakhoz hogyan számolható 11-ezer koronavírusosként nyilvántartott halott? Ugyanis, az I.-III. negyedévben 781, azaz, hetesszáznyolcvanegy koronavírusos elhunyt volt. Igencsak jelentős különbség. (A pontosság kedvéért, 2020-ban, a teljes évben, a 10-ezret sem érte el a koronavírusosként nyilvántartott halottak száma, mert 9667 volt.)

2.) Ha egybevágóak is lennének az adatok, az ilyen nagybani számoktól sokkal összetettebb elemzés szükséges.

Például, a jelentős korlátozások miatt sokkal kevesebb közlekedési baleset volt. Azért az mutat valamit, hogy évtizedek óta, a javuló bonus-malus besorolás ellenére is nőttek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjak (KGFB), biztosítóváltással csak mérsékelni lehetett a növekedés mértékét. Erre, a Groupama Biztosító egyhavi KGFB díjat visszatérít az ügyfeleinek, mert „2020-ban jelentősen kevesebbet autóztunk, így a balesetek száma is visszaesett. Ezért úgy döntöttünk, hogy akkor lehetünk méltányosak közel 250 ezer kötelező biztosítással rendelkező ügyfelünkkel, ha felajánlunk számukra egy egyszeri összeget.”

3.) Ha nem csak az I.-III. negyedévre szeretnél adatot látni, akkor ezt kéne nézned: [link]

Azonban

• 2021. január 17-én még itt is csak 2020. december 20-ig vannak adatok. (Mindig is 4-5 hét volt a késés.)

• Követve a megjelenéseket, nem is kis mértékben változtak korábbi hetek adatai. Bár, most az 51. hétig vannak adatok, nem csodálkoznék, ha az újabb hét (hetek) hozzáadásakor a most láthatók, több hétre visszamenően is, akár számottevően is változnának.

(Például, az 50. héten jelentek meg az adatok a 46. hétig. Aztán egy hét múlva, a 47. hétig megjelent adatoknál, még a 28. heti adatokban is történt változás; de pl. a 46. heti halottak száma 103-al nőtt. De, a 2021. 2. hetében, az 51. hétig megjelenő adatokban a 46. héten már 384-el több halott volt, mint a 46. hét első megjelenésekor; de további korábban megjelent hetek adatai is mozogtak, összességükben nem kis változást idézve elő.)

2021. jan. 17. 15:12
 17/28 A kérdező kommentje:

Jogos amit írsz.

Az 1. pontban általad írtakkal tisztában voltam, mégha nem is egész pontos a fogalmazás a kérdésemben.

Amit a továbbiakban említesz, az ok.

Megnéztem a linket is - igen - ott jobban látni, hogy úgy néz ki sajna ki fog jönni a kiugró adat a tényleges évi statisztikában.

Nemsokára megtudjuk.

2021. jan. 17. 15:39
 18/28 anonim ***** válasza:
25%
Nem a szövődményekben haltak meg ennyien, hanem koronavírussal fertőzve. Tehát kiesel a tizedikről, de van pozitív teszted, akkor bekerülsz a statisztikába.
2021. jan. 17. 20:39
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Valójában nincs jelentősége, mert már vagy 20 éve 130 ezer (plusz minusz pár ezer) ember hal meg évente magyarországon járványok, katasztrófák nélkül.

Ha ezt az átlagot jelentősen meghaladja a halálozások száma 2020-ra vonatkozóan, akkor az csakis a járvány számlájára írható, hiszen más nem történt.

Persze lehet okoskodni, de az éves halálozási szám egy nyers adat...és elég beszédes is.

2021. jan. 17. 20:45
 20/28 anonim ***** válasza:
25%

19es

Mondom ha van pozitív tesztje. Bizony még a halottakon is szoktak tesztelni. Ha nincs, akkor másban halt meg.

2021. jan. 17. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!