A magyarok miért ilyen elmaradottak gondolkodásban is Nyugattól, hogy azt hiszik, mindenkinek látástól vakulásig dolgoznia kell a két kezével, hogy meg tudjon élni?
És ez a normális. Ez nyilván még a régi időkből, még a Kádár rendszerből és még azelőtti időkből maradt ránk. De miért nem tudunk fejlődni szellemileg?
Igen, Nyugaton már bőven meg tud élni állami transzferekből is az aki nem szeretne dolgozni. De aki dolgozik (ÉS produktív!!) az sokkal-sokkal többet keres, luxusra is jut neki hiszen jó az ország gazdasága, mert szellemileg fejlett emberek lakják.
A magyarok le vannak maradva pár száz évvel, amikor még minden jobbágynak mennie kellett reggel etetni az állatokat meg kaszálni, aratni, különben éhen döglött. És persze hűbért fizetett a földesúrnak, királyának. Ez is megmaradt.
De akik így gondolkoznak, azok nem csak ostobák, de több száz, sőt több ezer év mérnöki munkáját, technológia fejlődését nézik semmibe. Manapság a gépek állítják elő az élelmet. 1 ember felügyeli azt a gépet ami előállítja a kaját több ezer embernek. Egyértelmű, hogy manapság nem ördögtől való a jólét, hogy ne a munkáról szóljon minden ember élete. Ezért küzdöttünk évezredeken át, hogy a technológia fejlődjön, és idáig eljussunk. Erre meg a sok Fidesz birka meg még a rabszolga törvénynek is tapsikolt.
A magyar tényleg egy komikusan ostoba, kb. vicc nemzet?
"Nincs olyan hely a világon ahol láblógatással jól élsz"
Én dolgoztam 4 évig Lübeckben a hajógyárban, míg a brutális orbán hitelemet kifizettem itthon.
Rozsdamentes lámpabúrákat fúrtam fel. Első nap mikor munkába álltam, egy óra alatt 16db-ot felraktam, mire odajött a művezető és lebaszott, hogy óránként 2db a megállapított norma és ehhez tartsam magam. Ehhez tartottam. Itt divat az, hogy hullazsákba gürizik az emberek magukat és akkor is alig élnek meg.
szerintem történelmi okai vannak, illetve a borzalmas nevelés és magyar oktatás hiánya is erősen érződik.
nem provokálni akarok, de egyszerűen a magyar emberek többsége olyan, mint egy nagyra nőtt durcás gyerek:
a válaszokon is világosan látszik, 90%uk a szokásos jó magyar kifogáskeresés, mellébeszélés. ebben verhetetlenek a magyarok. a szembenézés a tényekkel már nehezebben megy.
egyébként a 20asnak teljesen igaza van: ti funkcionális analfabéták vagytok ,de komolyan. folyamatosan olyat akartok cáfolni, amit senki nem írt. ki mondott olyat, h külföldön nem kell dolgozni?(ez is megérne egy külön kérdést, h a magyarok cirka 80%-ának miért okoz ekkora gondot egy egyszerű szöveg értelmezése)
a többit szintén leírta a 20-as, próbáljátok értelmezni lepontozósdi helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!