Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért irigylik sokan a most...

Árokpart kérdése:

Miért irigylik sokan a most bejelentett 25 éven aluli fiatalokra vonatkozó SZJA adómentességet?

Figyelt kérdés
Ha a saját korosztályomat nézem, hogy ne magamat említsem elsőként, mert azt ugye nem illik. A korosztályom 40-en felüliek rengeteg fórumon írják, hogy ez így igazságtalan meg úgy igazságtalan, mert akkor vagy mindenki kap vagy senki. Na pontosan ez a legrosszabb hozzáállás ez a tipikus magyar jelenség ha nekem nem jó másnak sem legyen. Én igenis nagyon örülök neki, hogy ők most megkapták ezt a lehetőséget. Ugyanis ha ők nem építik fel az országunkat a jövőbeni szellemi, befektetési tőkéikkel, hogy egy fejlett országgá váljunk és ebben nem segítjük őket akkor egy 20 év múlva szerintem hatalmas bajban leszünk. Ugyanis nem mindig lesznek EU-s támogatások, nem lesz mindig világgazdasági konjunktúra, hogy más fejlett országok minket is szinten tudjanak tartani. Igenis saját ipar, mezőgazdaság, kutatás-fejlesztés, szolgáltatószektor kell, hogy ha mi fiatalkorban nem, de idősebb korunkra már egy fejlett országban éljünk. Ki teremthetné meg ha nem az elöttünk lévő korosztály ezért kell őket támogatni mindenben. Más is látja így ezt a helyzetet?
2021. jan. 15. 20:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

200 ezerért nem találsz szakmunkást

bár aza gyanum azt se tudod mi aza szakmunkás...

Pl: autószerelő, köműves, burkoló, csőszerelő, stb...

ezek a szakmunkások:)

Ezt csak a te kedvedért írtam le 31 es:)

2021. jan. 15. 22:26
 32/38 anonim ***** válasza:

32

Például autószerelőbol is van többfajta.Egy karosszéria lakatos megkeresi a 300.000-at,egy sima szerelő nem hacsak nem fusizik.Te valami álomvilágban élsz

2021. jan. 15. 22:31
 33/38 anonim ***** válasza:
Pár nap és megfeledkeznek róla.
2021. jan. 15. 22:47
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Súlytalan az egész. Mikor lesz még 2022 mire bevezeti? A vállalkozók és kis cégek csökkentik a bruttót, hogy a nettó ugyanennyi maradjon, mert válság meg pandémia.. Egy képzettebb fiatal 25 éves koráig tanul. Ez is ilyen nesze semmi fogd meg jól mint a 2024-es 13. havi nyugdij, meg a 7 fős autó, meg a többi hamuka....
2021. jan. 16. 02:05
 35/38 anonim ***** válasza:
lehet csökkenteni, aztán majd szépen átmegy a konkurenciához
2021. jan. 16. 02:10
 36/38 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Szerintem 34-nek van igaza, ezért is szólt jó előre Orbán, legyen idő a lineáris fizetés csökkentésre.
2021. jan. 16. 03:48
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem irigylem (sajnos nincs is mit) sőt, szerintem sokkal több és valódi segítségre lenne szükségük a 25 év alattiaknak. Mert ez nem. Csak arcpirító felvásárlása egy olyan csoportnak akit nem tudnak máshogy megszólítani. Ráadásul nem azonnal, hanem fél évvel a választások előtt, hogy ne kelljen túlsokat szánni rá és ne legyen nyilvánvaló a választásig a visszássága.

Félreértés ne essék, ez egy adócsökkentés, a 25 éven aluli semmit nem fog belőle látni, csak azt, hogy a munkaadója zsebre teszi, őt meg kirúgja, amikor betölti a 25 évet, hogy felvegyen egy másik 25 éven alulit.

Akinek meg korábban nem volt munkaviszonya, az az iskolapadból frissen kikerülve még álláskeresési járadékra sem jogosult, keresheti élete első állását a szülei pénzén.

Miféle segítségről beszélünk?

2021. jan. 17. 08:30
 38/38 anonim ***** válasza:

25 leszek idén, szóval én kiesek a kalapból, de ne merje mondani bárki hogy én irigyked meg ha a lovam megdöglik dögöljön a szomszédé is meg. Egyike vagyok azon kevés embereknek itthon aki örül annak ha a másiknak jól megy és a gyerekének meg tud adni mindent amit lehet, mert a saját sorsom az én kezemben van, mint ahogy most is munka melett tanulok, hogy ne gyárban rohadjak meg.

A fiatalokat próbálják behülyiteni ezzel, márha lesz ilyen eltölrés de ha lesz is nyugodjatok meg egyik kezével ad a másikkal elvesz...

Valamint 25 év felett nem kell család nem de? Ott a CSOK, vedd fel 3 gyerekre, aztán etetni meg iskoláztatni más kérdés. 10Mft meg arra jó hogy telket vegyek valahol, van sátor, ott is lehet aludni.

Tipikus nesze semmi fogd meg jól, kategória. És ne aggódjatok a 40 éveseknek sincs több esze, hisz a munkatársam is azt nézi milyen jó ez a kormány, mert most épp jól keres, 25 év gyári meló után, megfizetik a gépmesteri munkáját egy új cégnél, a másik meg dögöljön meg aki 2 műszakban keres 150-et. Majd itt akkor lesz valami amikor a 500eFt-os ember nem szarja le azt aki 150-et keres, de az emberség nálunk 0, seg.nyalós nép, és mindig az aktuális vezetőknél kell tisztitani.

2021. jan. 17. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!