Feltünt már, hogy mennyi tb-t vonnak le? Ez nagyon sok! Nem kellene valamit ez ellen tennie az embereknek?
2:
Te miről beszélsz? Én például kb. 60 ezret fizetek egészségügyi járulékot havonta, az elmúlt 10 évben egyszer jártam orvosnál, akkor ki voltam írva 3 napra betegszabira, de utóbbit az első x napra 100%-ban a munkáltató fizeti. Amely ismerőseim szűrővizsgálatra járnak, mind magánban teszik, mert államiba bejutni protekció nélkül lehetetlen vagy legalabb macerás. És lehet mondnai, hogy ha majd öreg leszek, akkor egy krónikus betegséggel tízmilliókba kerülök, csakhogy egyrészt idős rokonok eseteit nézve nagy eséllyel nem jutok el kezelésig, műtétig, csak ha magán úton zsebből fizetek, másrészt jelenértéken 30 milliót simán kifizetek egészségügyi járulékként mielőtt nyugdíjas leszek. Ha minimális esélyt akarok, hogy ha rákos lennék, túléljem, akkor olyan magánbiztosítást kellene kötnöm, amely baj esetén külföldi magánkórházakban állja a kezelést.
10:
A 8 ezret akkor fizeted, ha 0 a jövedelmed.
De hogy jön ez ide....????? Azt írta, hogy "azt mindenki fizeti". Egy frászt. Az fizeti, akinek nincs bejelentett munkája, és TB jogviszonyt fenn kell tartani.
Egész idáig a FIZETÉSBŐL levont járulékokról volt szó.
Alma és körte.
Kérdező, ne dobálj már ide mindenféle hivatkozás nélküli számokat!
Konkrétan mire gondolsz...?????
#13:
Újra kérdezem: mi köze a nyugdíjjáruléknak és a munkaerőpiaci járuléknak az egészségügyi ellátáshoz??????
11-es egyetértek veled.
Amióta van ez a járvány dolog, nem lehet még időpontot sem kérni, nemhogy kapni állami kórházba. Egyszerűen csesznek felvenni a telefont, pedig többször is hívva vannak egy nap, és ez már tavaly év eleje óta tart. Habár már jóval előtte is ez volt.
Szóval, ahhoz képest, hogy mi van itt, és mennyit is kell fizetni érte, ez a 18,5% nagyon sok. Ráadásul magánrendelésekre kell járni, mert csak ott látnak el rendesen, és ezért is fizetsz persze.
Tehát továbbra is nyomod a süket mantrát a 18,5%-kal....
Nem fogod fel, hogy abból csak 7.5% az EGÉSZSÉGbiztosítás...???????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!