Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a magyar minimálbér Európa egyik legalacsonyabbjai között van, és körülbelül feleakkora, mint a többi visegrádi országé?

Figyelt kérdés

Találtam egy térképet arról (itt van a térkép, amiről beszélek: [link] ), hogy 2021-ben mennyi Európában és a világon a nettó minimálbér Euróban számolva.

Szörnyülködve látom, hogy nemcsak Nyugat- Európához képest hatalmas a lemaradásunk, hanem olyan országok is megelőznek minket, mint Horvátország, Törökország, és a visegrádi országokhoz képest is feleannyit keres egy magyarországi minimálbéres.

Úgy veszem észre, hogy Magyarország már nem Szlovákiával, Lengyelországgal vagy Csehországgal versenyez, hanem Szerbiával, Bulgáriával és Albániával.

Aztán látva a forint tavalyi és idei tökéletes "csúcsteljesítményét", azt is feltételezni tudom, hogy néhány év múlva nemcsak Románia vagy Szerbia, hanem Albánia, Macedónia és Bulgária is simán le fog minket körözni.

Nem durva ez egy kicsit?

Tényleg ilyen jól teljesít ez az ország?

2021. jan. 13. 16:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%

A TB is nőtt idén megint (tavaly is nőtt, most majdnem a duplája mint 10 éve volt, és immáron minden évben emelik), és idén júliustól minden külföldi országból vásárolt bármilyen értékű és jellegű árura automatikusan 27% ÁFA jön, ami eddig nem volt. Az itthoni ÁFA egyébként benne volt a tavalyi Guinness-rekordok könyvében is úgy mellesleg. A dollár, euró és font árfolyama kb. 30%-kal rosszabb mint kerek két éve ilyenkor (tudom, mert látom mennyibe kerültek akkor ugyanazok a cuccok külföldről, és mennyibe kerülnek most, úgy hogy az ottani valutában számolt áruk egy centet nem változott). A kenyértől az üzemanyagig MINDEN drágult az elmúlt egy évben. Miközben a bérek jó ha pár ezer forinttal nőttek.

Ilyen a fideszes jólét, adócsökkentés és gazdasági fejlődés dióhéjban. És van olyan aki ennek tényleg bedől.

2021. jan. 13. 17:36
 22/30 anonim ***** válasza:
19%

körülöttem rengetegen élnek jólétben, pedig nem a Rózsadombon lakunk.

Nem mindenki él nyomorban, sőt... minimálbért meg nem igazán keresnek, a garatntál bérminimumra tudok példát, de ott plusz feketebér van. Minimálbérest nem ismerek, pedig nem doktorok és jogászok között vagyok.

2021. jan. 13. 17:41
 23/30 anonim ***** válasza:
22%
20) a KSH-féle bruttó 400-ra gondolsz amibe a kiskeresetűeket nem számítják bele?Vagy milyen hazai bruttóra gondoltál?Írj egy számot.
2021. jan. 13. 17:44
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, így van ez jól, csicska sz-r jobbágy népnek ne is járjon rendes fizetés.
2021. jan. 13. 18:24
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kérte a nép 2010-ben, meg a munka alapú társadalmat, tehát ne legyen akkor problémázás belőle, szerintem.
2021. jan. 13. 18:58
 26/30 anonim ***** válasza:

[link]

2021. jan. 13. 20:02
 27/30 anonim ***** válasza:
46%
utolsó: és? A világon mindehol stagnált a gazadság 2020-ban, még Svájcban is, de még Svédországban is, ahol be se vezettek válsághelyzetet. Miért lett volna ez alól Magyarország kivétel?
2021. jan. 13. 21:41
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezért is kell mennie orbánnak...
2021. jan. 13. 22:13
 29/30 anonim ***** válasza:
65%
#27 Tehát ennyi jött át a cikkből..
2021. jan. 14. 03:06
 30/30 anonim ***** válasza:
Ez van.
2021. jan. 14. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!