Minimálbér 2021-ben?
Sziasztok
Mi lesz a minimálbérrekkel?
Nem talaltam róla semmit!
Egyébként miért nevezi mindenki emelésnek amit rátesznek, vagy a gyárakban amikor emelik a minimalbéres fizut?
Szerintem csak szinten tartják (persze attól függ mekkora az emelés)
Nekem tavaly nettó 2%-volt a fizetés emelés!?
A főnököm vilagositott fel, jogy örülni kéne ennek a nagymértékű emelésnek is 😅😅😅
Kissebb a vásárló ereje a fizetésemnek mint tavaly, mégis tapsikoljak?
7-es droidnak. Másik bolygón élsz. :D
Munkavállalók: 10 %-ról indult
Munkáltatók és a kormány: 0 %
ezután a munkáltatók 3%, majd 3.1 %, a munkavállalóké meg 5 % körüli emelést tartana elfogadhatónak. 10-ről, 7, majd 5 %-ra mentek vissza.
Jelenleg:
munkáltatók: 4 %
munkavállalók: 5 %
Természetesen az egész infláció érték, egy hazugság.
Vásárlóerőt kell nézni és ez alapján, 7.3 %-al kellene emelni ahhoz a béreket, hogy megőrizzék a vásárló értéküket!
Tessék a forrás: [link]
Amúgy nem bonyolult a számítása. Van egy megadott összeg, abból eddig mennyi dolgot tudtál venni és idén mennyit tudsz venni a boltban, stb.?
#13 Nagyon kevered a dolgokat.
A vásárlóerő - amit te linkeltél be - az nem az árak változását mutatja, hanem a jövedelmek alakulását. Nem azért csökkent a vásárlóerő mert nagyobb volt az inflációnál (számítottnál) az áremelkedés, hanem mert drasztikusan csökkent a bevétele sok-sok embernek.
A minimálbér emelése pedig az inflációt kell hogy kövesse legalább. Attól mert magasabb a minimálbér még ez az általad behozott vásárlóerőt nem fogja befolyásolni, mert akinek nincs fizetése, nincs munkája, annak nem számít. Éppen így ha nem emelik meg egyáltalán, attól még javulhat jelentősen a vásárlóerő, ha újra beindul a gazdaság és az emberek megint a teljes bérüket kapják majd meg, nem a táppénzes 60%-t vagy az otthonlétért fizetett csökkentett béreket.
"Attól mert magasabb a minimálbér még ez az általad behozott vásárlóerőt nem fogja befolyásolni"
Az infláció, kihat a minimálbérre. A minimálbér kihat a vásárlóerőre.
1 millió ember, minimálbéren van Magyarországon.
A magas élelmiszerárak alakulása, hát még a bérleti díjaké, lakásáraké, hatással van ezen emberek minimálbérének az értékére, ami miatt, a minimálbér vásárlóereje, folyamatosan csökken.
Infláció -> pénzromlás, a pénz értékének a romlása, ami hatással van a vásárlóerőre.
Ahogy írtam is, a minimálbér vásárlóereje, amire hatott az árak alakulása (nőttek), nagyon is hatással van a minimálbérre, egyéb bérekre, vagyonokra.
"Nem azért csökkent a vásárlóerő mert nagyobb volt az inflációnál (számítottnál) az áremelkedés, hanem mert drasztikusan csökkent a bevétele sok-sok embernek."
Azért csökkent a vásárlóerő, mert a bérek értéke csökkent. Inflálódott. Az inflációs és a vásárlóerő, nagyon is kapcsolatban van egymással.
Én tavaly, ugyanennyit kerestem, nem csökkent a bevételem, mégis, ha a vásárlóerőt nézem, igenis csökkent a vásárlóereje a pénzemnek.
Inflálódik a pénzem, aminek egyenes következménye a vásárlóerejének a csökkenése is.
16-os válaszom újrafogalmazva.
"Attól mert magasabb a minimálbér még ez az általad behozott vásárlóerőt nem fogja befolyásolni"
De, befolyásolja, az értéke miatt! Fogalmazz pontosabban! A minimálbér értéke, kihat a vásárlóerőre.
1 millió ember, minimálbéren van Magyarországon. Ha már a bevételekkel jössz, sokaknak ez az egy bevétele van!
A magas élelmiszerárak alakulása, hát még a bérleti díjaké, lakásáraké, hatással van ezen emberek minimálbérének az értékére, ami miatt, a minimálbér vásárlóereje, folyamatosan csökken.
Azért írtam a minimálbért példának, mert a kérdés, a minimálbérre vonatkozik.
De ez igaz a bruttó 400-as alappal rendelkező melósra is, akinek csak ez az egy bevétele van. A többit kifejtettem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!