A fideszesek miért viselkednek úgy, mint a szektás hívők?
Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, ha fideszessel beszélek, hogy képtelenség rájuk józan ésszel hatni, az érveket meg sem hallgatják, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyják és papagájként mantrázzák a kormánypropaganda épp aktuális világmagyarázatát. Nincsenek önálló gondolataik, csak amit Orbán és a propaganda előír, azt és aszerint gondolják ők is. Az sem zavarja őket, ha önellentmondásba kerülnek, egy dologról képesek pár percen belül homlokegyenest mást mondani - mintha csak Orwellt olvasnék -, ha változik a propaganda. Ez erősen emlékeztet a szekták működéséhez, de miért alakult ez így? Lehetséges, hogy valamilyen agymosás eredménye? Mi alapján hat egyik emberre és más miért immunis rá?2021. jan. 7. 13:01
11/13 anonim válasza:
Magyarország nem egy polgárosodott ország, az emberek többsége jobbágylelkű, alá- és fölé rendelt viszonyban érzi jól magát. Elvárja, hogy megmondják, mit tegyen és mit gondoljon. Őseik a pap szaván csüngtek, ma Orbán szava szent számukra. A fidesz is feladta már a polgári Magyarországot, egy félázsiai lelkű, jobbágymentalitású tömeget könnyebben tudnak irányítani, mint kritikus, önállóan gondolkodni képes polgárokat.
"Ázsia a Landstrasse-i palotám végénél kezdődik" - mondta Metternich.
12/13 anonim válasza:
Talán emlékeztek TakácsZs5-re én nagyon az a fickó/nő (mert valami amorf lény volt egyszer volt vidéki panelban lakó tanárnő aztán pesti agglomerációban élő gazdag vegyészmérnök) szóval az szó szeriont visszamondta/mondja neked amit a párt sajtóban olvasott, és akárhogy próbáltam párszor rábírni gondolkodásra nem igazán ment, egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni, ha valami nem illett a világába.
13/13 int: f(der)*g=f*g-int.g(der)*f válasza:
Kérdező, az összes Fidesz szavazóval beszéltél? Vagy beszéltél 10 szavazóval a kétmillióból vagy mennyiből, két és fél millióból vagy tököm tudja, majd rárakod az összesre? Szerintem szemét a Fidesz, sokakat átvert na de hány Fideszessel is beszéltél? Én ismerek diplomás embereket nagyon hülye politikai nézettel, sokak nem szektások, hanem sajnálatos módon olyannak hisznek akiknek nem kéne. Sokak nem propagandát szavalnak, csak elhiszik, hogy rosszabb lenne a másik függetlenül attól, hogy ki az. Ettől persze vannak full szektásak is a szemét Fidesz táborában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!