Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzéki politikus mi jogon...

Ellenzéki politikus mi jogon kap milliós fizetést?

Figyelt kérdés
2021. jan. 7. 10:24
1 2
 11/14 int: f(der)*g=f*g-int.g(der)*f ***** válasza:
55%
Kérdező elég nehéz lenne érdemi munkát végezni ha a Fidesz direkt megakadállyozza nekik. Mondjuk a Fidesz elég sokat lop érdemileg. Nem is kéne nekik fizetés, ottvan nekik Lőrinc ÚR!
2021. jan. 7. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:

"Szerintem belőled inkább az irigység beszél, nem a szakmai megalapozottság. Akinek nálad több a fizetése/magasabb beosztásban van, az egyből hülye gazdag igaz? :)"

Tévedsz. Én is voltam középvezető és vezettem néhány projetet, de én mindig a szakmai irányból érkeztem. Mégis azt tapasztaltam, hogy a középvezetők kb. 80% olyan fogalmakkal nincs tisztában, ami nekem triviális. Azt gondolják, hogy a feldatok kiosztása és számonkérése a feladatuk.

Cseppet sem zavar, ha valaki úgy keres többet nálam, ha képzett, intelligens, jól végzni a munkáját.

2021. jan. 7. 20:12
 13/14 anonim ***** válasza:

#12: Hát neharagudj, jó hülye középvezető lehettél akkor. Egy középvezető feladata többnyire az, amit leírtál. "Azt gondolják, hogy a feladatok kiosztása és számonkérése a feladatuk". Mer, szerinted mi a tököm a feladatuk? Egy középvezetőnek, csoportvezetőnek, teamleadernek? Emberek dolgoznak alattad. Őket irányítod, osztod be a feladatukat, priorizálsz, besegítesz ha olyan van amivel nem boldogulnak, valamint a csoport által végzett munkát prezentálod felfele. Nagyvonalakban ez a feladatuk.

Egyáltalán nem a szakmai / technikai dolgok tesznek valakit jó középvezetővé. Nyilván nem hátrány ha konyítasz is ahhoz, amit a csapat végez.

Csak hogy példát mondjak... Nálunk a mérnök csoportvezetők messze nem értenek annyira pl az adott gyártósorokhoz / termékhez, mint a mérnökök akiket "irányítanak". Mégis ők a csoportvezető, hozzáteszem teljesen jogosan...

Amúgy meg mindenki aki itt háborog, hogy milyen semmirekellők a politikusok, meg a képviselők, meg nem csinálnak semmit.

Kérdezem: Honnét tudjátok, mit csinálnak? De komolyan. Honnan az anyámból tudjátok, hogy mi egy ilyen képviseő / politikus / párttag, satöbbi napi munkája, feladata, hogy van beosztva a napja? Fingotok nincs róla :D. Van itt esetleg olyan, aki hasonló munkakörben dolgozik? Gondolom nincs. Akkor?

Nem azér mondom, nekem se. De nem is dobálózok vele, hogy nem csinálnak semmit.

Nem mondom hogy beleszakadnak a feladatokba. De elhihetitek, hogy valamit azért csinálnak. nem azért kapják a pénzüket, mert otthon ülnek és tévéznek egész nap.

Itt gondolom többnyire olyanok beszélnek, akinek savanyú a szőlő... És minimálbért keres.

2021. jan. 11. 22:39
 14/14 anonim ***** válasza:

#13!

Nem haragszom, akkor tudnék haragudni, ha valamiért értékesnek tartanám a véleményedet. De amiket írsz, azok alapján ebben a témában nem vagy etalon számomra.

"Mer, szerinted mi a tököm a feladatuk?"

Először is olyan környeztet teremteni, biztosítani, ahol el merik mondani, ha valamilyen gondjuk van, elakadtak. Minden vezetőnek egy ilyen légkör kialakítása az egyik feladata. Ha ez nincs, akkor lehetünk nagyon agilisek, lehet bármilyen módszertant (teljesen rosszul) alkalmazni, semmit sem fog érni. És azért (is) mondják el, mert tudják, hogy segíteni fogok megoldani, mert meg akarom és meg is tudom oldani.

Gyakran értelmetlennek látják az emberek a munkájukat, az adott projectet vagy az aktuális feladatukat. Ha valóban értelmetlen, akkor le kell lőni (a feladatot), ha van értelme, akkor arról meg kell győzni az emberünket. Egy motivált ember sokkal hatékonyabban dolgozik.

A sz@r főnök csak kiosztja a feladatokat és számonkéri. A jó vezető pedig megtesz mindent, hogy időre elkészüljenek a feladatok.

Aztán ott vannak még a nehezen definiálható soft skillek. Ezek legalább olyan fontosak, mint a szakmai ismeretek. Karrier építés szempontjából a lefelé taposok, felfelé nyalok akár egy életen át is hatékony tud lenni, de a csapatnak, a projectnek, a cégnek nem válik hasznára. Ilyen az, amikor nincsenek jelen a soft skillek.

Gyártósor mellett még nem dolgoztam, én kreatívabb területen vagyok.

Nem állítottam olyat, hogy egy vezetőnek mindegyik beosztottjánál jobbnak kell lenni az adott területen. Minél többet foglalkozik valaki a vezetéssel, annál jobban távolodik a szakmától. De kell rendelkeznie bizonyos szintű szakmai ismeretekkel, mert anékül nem képes jó döntéseket hozni.

Nagyon röviden ez a tököm a feladatuk. :)

Könyvet tudnék erről írni. De szerencsére mások már írtak ilyen könyveket,m így inkább maradok olvasó a témában.

2021. jan. 12. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!