Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mely Európai Uniós országokat...

KárpátokGéniusza kérdése:

Mely Európai Uniós országokat sikerült megelőzni gazdaságilag az elmúlt 10 évben?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor egy zseni, köztudottan mindenki minket írigyel.

De mely Európai Uniós országokat sikerült megelőzni gazdasági mutatókban és életszínvonalban az elmúlt 10 év során?

2021. jan. 3. 13:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%
10-es... semmi köze az ország méretének az életszínvonalhoz, Ausztria szinte ugyan akkora, mint Magyarország 2x jobban élnek, mint mi, Lengyelország 3x akkora és ugyan azon a színvonalon élünk.
2021. jan. 3. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
"10-es... semmi köze az ország méretének az életszínvonalhoz," Nme írtam, hogy egy ország méretének köze van az életszínvalhozAzt írtam, hogy mivel Szlovákia fele akkora, mint Magyarország, így az Ausztriával szomszédos Pozsony és környéke jobban felhúzza az országos adatokat, mint Magyarországon a Nyugat-Dunántúl.
2021. jan. 3. 15:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Megelőzni egyet sem sikerült...

Cserébe megelőzött minket: szlovákia, lengyelország, horvátország, meg a 3 balti állam, most meg romániával vetekszünk: [link]

2021. jan. 3. 17:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Egyiket sem sőt Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, és mostanában már Románia is elhagyott minket. Felkészül Horvátország, ők csak nemsokára jutnak ide.
2021. jan. 3. 19:22
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
"Egyiket sem sőt Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, és mostanában már Románia is elhagyott minke" A visegradi orszuágok köztük Szlovákia és Lengyelország a Gyurscány kormány idején hagyták el Magyarországot. 2016-ra Magyarország ismét elérte a legtöbb mutatóban Lengyelország szintjét. Románia tény hogy volt udö hogy sokat fejlödtt, de az se mindegy honnan indult plusz, a fejlödés is scak egyes nagyvarosokat erintett, de az utóbbi pár éveben az állandó kormányválságok miatt a fejlödes megapatt. Horvátosrzáh meg nemhogy magyraországot hagyja le, hanem az utóbbi években a legalacsoanybb gazfasági büvülést mutató Eu-s ország,gyakorlatilag a magyar ( és német)turistak tartjak életbe Horvát gazdásgaoz, ha így megy tovább 3-4 év múlva, még Bulgária is lehagyhatja öket
2021. jan. 3. 21:21
 16/18 anonim ***** válasza:

15-ös,

Lengyelország 2011-ben hagyta le Magyarországot, de ez mellett szinte azonos életszínvonalon vagyunk a mai napig a lengyelekkel.

Ha Horvátország nem is, de a Románok elég rendesen zárkóznak fel, a románok a 2014-es magyar életszínvonalon álltak 18-ban, azaz csak 4 év lemaradásuk van már csak tőlünk, hogy beérjenek.

2021. jan. 3. 21:45
 17/18 anonim ***** válasza:
"a Románok elég rendesen zárkóznak fel, a románok a 2014-es magyar életszínvonalon álltak 18-ban, azaz csak 4 év lemaradásuk van már csak tőlünk, hogy beérjenek." pont 2014 idején volt Románia nagy fejlödése, ez azóta már igencsak lelassult( a ferzárkózás) az állandó kormányválságok miatt, idén is megszorításokkal kezödött az új év.Ténylegesen fejlödés 2008 és 2016 között egy-két nagy városra mindenelött Bukarestre, Kolozsvárra, Nagyváradra, meg részben Temesvárra koncentrálódott, közben az ország egyes részein mindenekelött a román Alföldön meg Csánoföldöns emmi sem történt, sok helyütt az utak sincsenek aszfaltozva, sok helyen még vezetékes ívóvíz sincs, a háztartások harmadában nincs angol wc, rendszeresek az áramkimaradások....
2021. jan. 3. 22:25
 18/18 anonim ***** válasza:
55%
Hagyjátok már a bezzeg Romániátokat. Én csángó vagyok, 2013-ban kerültem egy ösztönddíj segítségével Magyarországra. Nincs ott semmilyen fejlődés. A szülőfalumban a mai napig földes utak vannak, munka nincsen, az emberek abból élnek, hogy a közeli városban eladogassák a termékeiket. A csapi víz úgy van, hogy az utcán vannak vízcsapok, áram van, de ahogy írták néha akadozik, buszközlekedés egyáltalán nincsen, kerti Wc-je van midenkinek, sokaknak még televíziója sincsen, ahogy a vezetékes telefon is akadozik. A szüleimnek én vettem pár éve mobiltelefont, rajtuk kívül még csak 3-4 embernek van a szülőfalumban, de ők is a külföldön élő ill. dolgozó gyerekiktől/unokáiktól kapták, de így is rossz a térerő. Minden évben szokott az egyházközség gyüjtésrendezni a szülőfalumnak, ahova én viszem el az adományokat, aki akar nyugodtan velem jöhet a vírus , és akkor megláthatja "bezzeg Romániát"
2021. jan. 3. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!