Vajon jan. 11-től vége a vészhelyzetnek?
Zárt közösségi térben a maxhasználat biztosan kötelező lesz (legalább) addig, amíg mindenki meg nem kapja az oltást, aki kérte. A maxhasználat a már oltottakra is vonatkozik egyelőre.
Kültéren, hát, nem tudom, de én három előnyét is látom: 1. megvédene covidtól, náthától, ha a szembejövő hirtelen akkorát tüsszentene, mint egy ház, 2. kicsit véd a szmogtól, 3. kevésbé érzem a hideget is.
Az éttermek, konditermek lehet, hogy megnyílnak a beoltottak számára.
Családi, baráti összejöveteleken létszámkorlátot eddig se nézte senki, max. ha bejelentette a szomszéd, hogy nem tud aludni, akkor járulékosan ezért is büntethettek (ha volt ilyen egyáltalán).
A kijárási tilalmat azonban jó lenne, ha átgondolnák, mi értelme, mert így is mindenki ott alszik, ahol akar, akár naponta másnál, amit el akar intézni, úgyis elintézi, csak így nem egész estére széthúzva, hanem pl. fél héttől jókora tumultust okozva az áruházakban. Az utca talán a legbiztonságosabb hely, ugyan mivel veszélyesebb 8 után sétálni vagy futni, mint 8 előtt?!
Előző vagyok,
utcán, ha nincs tőlem 10-20 méterre senki, és a házak sem a járda szélénél állnak, ja és még a levegő se rossz, ált. lehúzott maszkkal közlekedem.
Ha valaki közelebb kerül, akkor biluxozok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!