Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy elég sokan abban a tévhitben vannak, hogy a babakötvényt a második Orbán-kormány vezette be?

Figyelt kérdés
Holott a Gyurcsány-kormány vezette be 2006-ban. A Fidesz-KDNP aktivistái terjeszthették el azt a hazugságot, hogy az Orbán-kormány?

2020. dec. 27. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Igazából Te terjeszted, én soha nem hallottam, hogy a második Fidesz-kormány vezette be.
2020. dec. 27. 19:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Gratula, 1.! Attól, hogy te még sosem hallottad, máris azt hiszed, hogy akkor soha senki más nem hallhatta... -.-
2020. dec. 27. 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
Én is tőled hallom először, tehát úgy néz ki itt te kezdted el terjeszteni.
2020. dec. 27. 19:49
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Ki és hol mondta azt hogy a második fidesz kormány vezette be?
2020. dec. 27. 19:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Azok közül, akikkel kapcsolatba kerültem az elmúlt hónapokban, elég sokan (legalább az 1/3-uk) abban a hiszemben volt, hogy 2010 után lett bevezetve.
2020. dec. 27. 20:03
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Az más helyzet, hogy valaki nem tudja mikor lett bevezetve és azt hiszi a második Orbán kormány alatt volt, mint az, hogy eleve azt állítja hogy a második Orbán kormány vezette be. Ilyenkor az ember a médiára gondol, hogy ott mondta ezt valaki, nem arra hogy egymás között ezt beszélik az emberek.

Nyilván amiatt hiszik ezt azok az ismerőseid, mert a családpolitika 201 után vált ismét fontos kérdéssé és hiába vezeték be 2005-ben a babakötvényt, akkor sem a médiában nem volt akkora hírverése, sem gyerek nem született annyi, hogy hírértéke legyen.

Ugyanez van a nyugdíjkorhatár emelésekkel is. Sokan azt hiszik, hogy Orbánék emelték meg a nyugdíjkorhatárt, mert aktuálissá már az Orbán kormány alatt vált, azokra vonatkozott a törvény, akik az elmúlt években mentek nyugdíjba. De magát a törvényt először a Horn kormány hozta meg még 1997-ben az első korhatár emelésről, majd a gyurcsány kormány 2008-ban emelte egységesen 65 évre. Csak 2014-ben volt az emelés szerint az első ember akinek már 62 évesen kellett nyugdíjba mennie, 2021-ben lesz aki meg már csak 65 évesen mehet nyugdíjba.

2020. dec. 27. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!