Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell beleszámolni...

Miért kell beleszámolni azokat is járvány áldozatai közé, akiknek a halálához semmi köze a koronavírusnak?

Figyelt kérdés
[link]

2020. dec. 27. 13:32
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
32%
Viszont míg az AIDS-nek 99,99% a halálozási aránya, addig a koronavírust az emberek többsége kb. meg sem érzi. Tehát ha valakinek covidja és rákja volt, és meghal, akkor valószínűleg a rák vitte el, nem a covid.
2020. dec. 30. 15:47
 32/47 anonim ***** válasza:

Látom semmit nem értettél meg meg abból amit írtam.

Közvetlenül AIDS-ben nem hal meg senki, tehát a logikád szerint 0%-os a halálozása. Az AIDS miatt kialakuló szövődményekben halnak meg az emberek. De attól még ők is az AIDS áldozatai teljesen jogosan.

Akinek a Covid okoz olyan szövődményt ami súlyosbítja a meglévő alapbetegségét, akkor teljesen jogosan kerül a Covid áldozatai közé. És tudjuk, hogy a Covid a tüdőn kívül képes más szerveket is károsítani, a citokin viharról pedig nem is beszélve...

Az pedig, hogy az emberek többsége meg sem érzi a Covid-ot, pedig szimplán nem igaz, az esetek 17%-a teljesen tünetmentes csak. Plusz az ismerősi körömből is tudom, hogy akik átestek rajta, mind eléggé szarul voltak, több napig ágynak estek. És ők még csak nem is kerültek kórházba, el nem tudom képzelni, hogy aki kórházban van, az mennyire sz*rul lehet/lehetett

2020. dec. 30. 16:15
 33/47 anonim ***** válasza:
0%

A koronavírus áldozatai közé viszont nemcsak azokat számolják bele, akiket a covid vagy annak szövődménye vitt el, hanem mindenkit, akit a halála előtt valamikor fertőzöttként regisztráltak. Azt is, aki rákban való haldoklás közben elkapta, és azt is, aki elkapta, kicsit folyt az orra, kigyógyult belőle, aztán autóbalesetben meghalt.

Én is átestem rajta, nagyon minimálisan taknyos voltam, és 2 hétig nem éreztem szagokat és ízeket. Ennyi volt az egész.

2020. dec. 30. 16:20
 34/47 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy csak ennyi volt. Nem mindenkivel ilyen kegyes.

"A koronavírus áldozatai közé viszont nemcsak azokat számolják bele, akiket a covid vagy annak szövődménye vitt el, hanem mindenkit, akit a halála előtt valamikor fertőzöttként regisztráltak. Azt is, aki rákban való haldoklás közben elkapta, és azt is, aki elkapta, kicsit folyt az orra, kigyógyult belőle, aztán autóbalesetben meghalt."

Ezt te általánosságban kijelented, de úgy tűnik ez csak a magyar hatóságoknál a gyakorlat. Már ha igaz amúgy, mert könnyen lehet, hogy csak a magyar kormány próbálja ezzel a szöveggel palástolni, hogy a második hullámban sz*r munkát végeztek.

Egyébként meg hogyan állapítod meg, hogy a rákban való haldoklás közben kapta el valaki, és nem a Covid indította el nála a rákban való haldoklást? Boldog boldogtalant nem tesztelnek koronavírusra.

Eddig akárhány haldoklót látott a Covid-osztályos ismerősöm, mindegyiküknek szinte súlyos kétoldali tüdőgyulladása volt. Az csak rátesz egy lapáttal, hogy még alapbetegsége is van, de nem abba hal bele. Egy idős embernek, akinek krónikus betegségei vannak, alapból vagy 70%-on működik már csak a tüdeje, a Covid pedig működésképtelenné teheti a beteg 40-70%, ami sajnos már végzetes lehet. Ez a 40-70% már egy egészséges embernél is elég durva, hát még valaki olyannál, akinek már alapból sem 100%-os a tünete.

2020. dec. 30. 16:41
 35/47 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt te általánosságban kijelented, de úgy tűnik ez csak a magyar hatóságoknál a gyakorlat."

Mire alapozod ezt? Miért lenne a magyar gyakorlat más, mint az egész EU-ban? Máshol is igyekeznek minél nagyobb pánikot kelteni.

"Egyébként meg hogyan állapítod meg, hogy a rákban való haldoklás közben kapta el valaki, és nem a Covid indította el nála a rákban való haldoklást?"

Eleve abból indultam ki a példánál, hogy tegyük fel, hogy már haldoklik rákban, és akkor kapja el. Ez már szőrszálhasogatás, amit csinálsz.

"Boldog boldogtalant nem tesztelnek koronavírusra."

De igen, boldog-boldogtalant tesztelnek rá, ha kórházba kerül.

"Az csak rátesz egy lapáttal, hogy még alapbetegsége is van, de nem abba hal bele."

Ajánlom, hogy nézd meg a "koronavírusban" elhunytak listáját! A nagy többségüknek volt valami potenciálisan halálos betegsége. Az már csak hab a tortán, hogy az átlagos életkoruk magasabb, mint a Magyarországon várható élettartam.

[link]

Egyébként meg akinek annyira le van gyengülve a szervezete, arra bármilyen fertőzés veszélyt jelenthet, egy sima nátha is.

2020. dec. 30. 17:14
 36/47 anonim ***** válasza:

"Mire alapozod ezt? Miért lenne a magyar gyakorlat más, mint az egész EU-ban?"

Mert pont ezzel védekezik a kormány, mondván hogy felesleges a számokat összehasonlítani, mert minden ország másképp csinálja.

Kicsit érdekes ez a szelektív hallás nálad :) az állításnak csak azt a részét fogadod el igaznak, ami téged igazol?

"Eleve abból indultam ki a példánál, hogy tegyük fel, hogy már haldoklik rákban, és akkor kapja el"

Aki már eleve haldoklik rákban, az már jóval korábban kórházba került. Őt nem fogják Covidra tesztelni csak azért, hogy bekerüljön a statisztikába. Rémeket látsz.

"De igen, boldog-boldogtalant tesztelnek rá, ha kórházba kerül."

Ezt te komolyan leírtad abban az országban, ahol világviszonylatban is keveset tesztelnek?

Annak a listának meg egy szavát sem szabad elhinni. Beleírnak egy csomó betegséget, ami nem is volt a betegnek. Sajnos tapasztalat :(

2020. dec. 30. 17:37
 37/47 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg akinek annyira le van gyengülve a szervezete, arra bármilyen fertőzés veszélyt jelenthet, egy sima nátha is."

Nem tudtam hogy a nátha működésképtelenné teszi a tüdőd felét, de kérlek, mesélj még ilyen hülyeségeket :)

2020. dec. 30. 17:39
 38/47 anonim ***** válasza:
52%

"Mert pont ezzel védekezik a kormány, mondván hogy felesleges a számokat összehasonlítani, mert minden ország másképp csinálja."

Ez nem jelenti azt, hogy máshol ne számolnának bele boldog-boldogtalant. Többek között Olaszországban és Romániában kiderült már, hogy a statisztikákban szereplő halottak csak egy kis részénél jelölték meg a halál okaként a koronavírust. Romániában konkrétan egy államtitkár ismerte ezt el.

"Aki már eleve haldoklik rákban, az már jóval korábban kórházba került. Őt nem fogják Covidra tesztelni csak azért, hogy bekerüljön a statisztikába. Rémeket látsz."

És mi van akkor, ha a kórházban kapja el?

"Ezt te komolyan leírtad abban az országban, ahol világviszonylatban is keveset tesztelnek?"

Ez miért jelentené azt, hogy ne tesztelnék, aki kórházba kerül?

"Annak a listának meg egy szavát sem szabad elhinni. Beleírnak egy csomó betegséget, ami nem is volt a betegnek. Sajnos tapasztalat :("

Én meg több, egymástól független, megbízható forrásból hallottam, hogy azokat a halottakat is beírják covidosnak, akik soha nem is voltak fertőzöttek.

"Nem tudtam hogy a nátha működésképtelenné teszi a tüdőd felét, de kérlek, mesélj még ilyen hülyeségeket :)"

A sima nátha sem teszi működésképtelenné a tüdőd felét, és a koronanátha sem.

2020. dec. 30. 17:50
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

"aki elkapta, kicsit folyt az orra, kigyógyult belőle, aztán autóbalesetben meghalt."

Ez azon kívűl, hogy szellemesen hangzik, mennyire reális? Merthogy a koronavírus weboldalon az aktív fertőzöttek és a gyógyultak külön vannak szedve, tehát nyilvántartják, hogy ki van túl a fertőzésen.

2020. dec. 30. 17:59
 40/47 anonim ***** válasza:
62%

Ha hihetünk Cili néninek, akkor teljesen reális.

[link]

"Magyarország például minden olyan, akár halálos betegségben szenvedő elhunytat is a koronavírus áldozataként tart számon, akinél valaha diagnosztizálták a fertőzöttséget."

2020. dec. 30. 18:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!