Nincs kiút az Orbán-Gyurcsány hegemóniából?
"Gyurcsány lenni jó, Orbán lenni rossz!" Ez egy DK-szavazó világképe?
Olvasva lejjebb a válaszokat sajnos erre a következtetésre jutottam. Persze így már megkérdőjezendő milyen jogon kritizálják a hasonló magasröptű elveket valló Fidesz-szavazókat.
Attól tartok Orbán leváltásával és egy Gyurcsány vezette ellenzék hatalomra jutásával csöbörből vödörbe jutna újra az ország!
Nincs kiút az Orbán-Gyurcsány hegemóniából?
Én DK szavazó vagyok.
Egyáltalán nem érdekel, hogy milyen alternatív hippi pártok vannak az ellenzéken kívül pl a kétfarkú kutyapárt.
Egy cél lebeg a szemem előtt, hogy leváltsuk Orbánt és Gyurcsány nekem már régen szimpatikus.
A magyar társadalom politikához való hozzáállása a fő oka annak, hogy ez a két ember még tényező lehet a közéletben. Ahelyett, hogy aki már teljesen leszerepelt egyszer, újakat választanának a jelenlegi rosszat leváltani, inkább visszasírják a régi szart, hogy bezzeg akkor még jobb volt, meg ők kevesebbet loptak (nem értem ez miért érv, de mindegy). Inkább újra és újra lefutják ugyanazokat a köröket (Gyurcsány miatt Orbán győz, majd fordítva), mint hogy a szarból kitörnének és véget vetnének ennek az értelmetlen játéknak. Fogadni mernék, hogy pár év múlva ugyanúgy megjelennek a bezzegorbánidejébemilyenjóvót emberek, mint most a fent említettek.
Egyszerűen a magyarok nem akarnak végre normális államot, ami nem az elnyomásukra és a kifosztásukra alapszik. A mostani rendszer alapjai pedig jó részt a kádári mentalitásnak és annak a kornak köszönhetőek szerintem.
#3 igen, sajnos én se látok kiutat mivel a dolog mélyen a tarsadalomban gyökeredzik :(
Csak eljátszottam a hiú gondolattal hogy talán mégis valahogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!