Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hoznak be vendégmunkások...

Miért hoznak be vendégmunkásokat, amikor van egy csomó közmunkás?

Figyelt kérdés

Ukrán, román, szerb, stb. munkásokat hoznak, pedig van nálunk egy nagylétszámú réteg, amelyik közmunkán nyomorog. Nem lenne ésszerűbb őket küldeni az építkezésekre, stb, hogy rendesen kereshessenek és ne nyomorogjanak?

[link]

2020. dec. 20. 14:29
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

19: én elhiszem, ezért volt a kérdés, hogy mi az oka. Ezek szerint az, hogy aki akar, az már dolgozik, a maradék meg nem akar.

Talán az lehetne megoldás, hogy ha 8 általánossal van munka a gyárban, akkor nem adnának közmunkát, hiszen nincs rá szükség, mert van munkalehetőség. Így aki nem akart, az is kénytelen lenne menni, ha közmunkát nem kapna.

2020. dec. 20. 17:22
 22/49 anonim ***** válasza:

Irtam mar. Gyari melora nem megy SENKI ilyen alacsony berert.

Hr cegnel dolgztam 2 eve, amikor munkaerohiany volt. Akinek n volt munkaja, kirohogott minket, hogy x fizetes alatt fel sem kel.

2020. dec. 20. 17:34
 23/49 anonim ***** válasza:
Nem csak az utcán dolgoznak közmunkások, csak az a látványosabb része. Attól, hogy közmunkásnak voltam felvéve, ahogy azok is, akikkel egy irodában dolgoztam, ugyanazt a munkát és felelősséget várták el, mint a szomszéd irodában dupla annyiért dolgozó közalkalmazott kolléganőktől. Ráadásul tölünk megkövetelték a szakmai végzettséget, míg nekik elég volt a sima érettségi. Felénk kevés a lehetőség, akkor ennek is örültem, egy óvodás mellett nem nagyon tudtam ugrálni, a munkaidő meg jő volt.
2020. dec. 20. 17:35
 24/49 A kérdező kommentje:

"Irtam mar. Gyari melora nem megy SENKI ilyen alacsony berert."

Erre írtam, hogy akkor az árokkaparó közmunkát meg kell szüntetni, ha van a közelben egyéb munkalehetőség. Ha nem kap pénzt közmunkából, akkor elmegy jobb híján, nem?

2020. dec. 20. 17:37
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

De en meg erre, hogy nem fog elmenni igy sem.

Tobb olyan emberrel beszeltem, akinek nem volt munkaja. Es kijelentette, hogy o bizony, akkor inkabb kozmunkazik 1 muszakban, mintsem 3 ban sz..rt keressen.

2020. dec. 20. 17:39
 26/49 anonim ***** válasza:
Hozzateszem, hogy egyre tobb gyar inkabb olcson foglalkoztathato, keves bert igenylo munkasokat keres.es egy csomo magyar tulajdonu gyar is, nemcsak a multik.
2020. dec. 20. 17:46
 27/49 mindentudó99 ***** válasza:
62%
Ùgy látszik nem olvasták többen amit ìrtam. Felénk 200-300 között lehet keresni gyárban. Akkor se megy el.
2020. dec. 20. 18:51
 28/49 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk netto 140.000 3 műszak. Jó hogy inkább közmunkázik.
2020. dec. 20. 18:58
 29/49 A kérdező kommentje:

"De en meg erre, hogy nem fog elmenni igy sem."

Akkor miből vesz ennivalót, ha nem kapna közmunkát?

2020. dec. 20. 19:15
 30/49 anonim ***** válasza:
Nem erted, hogy inkabb nem melozik, mintsem semmiert 3 muszakban?:D megoldja valahogy.
2020. dec. 20. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!