Mennyivel fog emelkedni a minimálbér 2021ben?
Szerintem nem emelkedik vagy visszaviszik valami régebbi szintre,hogy ne legyen infláció.
Majd az adóterhekre fogják, hogy így a nehéz helyzetbe került vállalkozóknak, könnyebb lesz kifizetni a bért, és újra tudnak lízingelni bmw530d-t.
"Meg lehet majd nézni az árakat jövő ilyenkorra,nem sok mindenre lesz elég egy közmunkásbér."
De hát éppen ezek szavazgatnak ezerrel Orbánra!
Minimum 10 százalékos minimálbér emelés lenne a korrekt.
De, szerintem idén jó, ha 7 százalékot emelnek rajta.
Sajnos a Fidesz a cégeknek a seggét nyalja és nem foglalkozik az emberekkel.
A minimálbér az elmúlt években jóval az infláció felett emelkedett, ha most éppen csak az éves inflációval emelkedik még akkor is jó lesz a helyzet.
Miért akartok minimálbért keresni, ez soha nem értem meg. A minimálbért scak a minimál munkáért kellene fizetni és mindenkinek azt kellene szorgalmazni, hogy a bére ettől jó messze legyen.
Kedves 6!
A minimálbér befolyással van az átlagbérekre is.
Ha mondjuk bruttó 300 ezerre emelnék a minimálbért, akkor a takarítók nagyjából annyit kapnának.
Viszont, a pályakezdő diplomásnak nem adhatna a cég bruttó 350-et, ebben az esetben.Mivel, ez alig jelentene különbséget.
6-os.
Szorgalmazzad akkor borsodban meg nyírségben, meg dél baranyában.
Itt még szokás azt mondani, hogy ha a melósnak nem kell a minimálbér van tíz másik helyetted.
10-12 éve kevesebb %-al emelkedett a minimálbér, mint az infláció. Sok is volt akkor az infláció, tudom, minimálbért kerestem.
A fidesznél az infláció felett emelkedik. És hiába van ez így, mivel az infláció kicsi, (most magasabb lesz), ezért tűnt úgy, mintha kevésbé emelkedett volna.
Most nem tudom, de jobb lenne, ha külföldi, német és stb stb. multicégekre ki lenne adva, hogy minimálbért nem fizethetnek. (akkor meg elmegy még szegényebb országba)
sehogysem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!