Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy határoznátok meg a...

Hogy határoznátok meg a centrizmus fogalmát?

Figyelt kérdés
Én alapból azt mondanám, hogy a centristák a liberálisok egy nem szélsőséges csoportja, akik még támogatják a melegházasságot, viszont ellenzik a kábítószerek legalizálását, és az egyéb szélsőséges dolgokat pl. Pride. Ellenben vannak olyan ismerőseim, akik katolikus kereszténydemokraták, ellenzik a melegházasságot, de magukat centristának nevezik. Ti hogy fogalmaznátok meg a centrizmust?

2020. dec. 19. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a centrizmus nem létezik, csak egy üres lózung,aki bejön azoknak, akik csalódtak a baloldalban,jobboldalban is.

A valóság az,hogy centrizmus nincs, mindig elmozdul valamelyik irányba.

2020. dec. 19. 12:59
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
En a jobb es a bal oldalon is centiroztatom a kerekeket ... szeretem ha siman mennek a dolgok :)
2020. dec. 19. 13:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi a kérdés, de mivel nem nagyon érkezett hozzá érdemi válasz ezért leírom, hogy Én hogyan látom, mi valójában a centrizmus.

A centrizmus alapvetően nem egy ideológiát követ, hanem ügyek mentén politizál, amely ügyek azok mérsékelt jobb vagy mérsékelt baloldaliak (ugye azért minden ügyet be lehet sorolni), amely ügy/ügyeket elindít egy választáson és azt véghez viszi, majd miután ezt megvalósította kilép a politikai térből, hisz rá ott már nincsen szükség, mert azt az ügyet már megvalósították.

2022. máj. 14. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!