Ha hívnak Ausztriába dolgozni, vajon eltudják intézni a kimenetelt,hogy átengedjenek a határon?
Speciális mérnöki területen dolgoztam Magyarországon.Sajnos a covid betett a cégnek, ezért leépítették.
A probléma,hogy ez a terület Magyarországon kvázi nem létezik.Ellenben, Ausztriában, Németországban sok cég kínál álláslehetőségeket erre a területre.
Nyilván, az állásinterjút lezavarják videóhívással.
Na, de utána?Plusz, albérletet is kell találni.
Alig vannak mérnöki munkák most Magyarországon.Plusz a munkanélküli ellátás baromi kevés.
A munkaügyi hivatalban magyarázott nekem a nő a minimálbérről,hogy a segély annak az x százaléka.
Mi közöm nekem a minimálbérhez, amikor mindig annak a többszörösét kerestem?
Most szombattól három hétre (december 19 - január 10) speciális beutazási szabályokat vezetnek be Ausztriában. Az üzleti célú beutazás és az ingázás megengedett ebben az időben is karanténkötelezettség nélkül. Ha valamilyen céges dokumentummal tudod igazolni az utazásod célját, akkor ki tudsz menni Ausztriába és karanténmentesen vissza is lehet jönni Magyarországra.
Ráadás: Bécsben ingyen koronavírus-tesztet is csináltathatsz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!