A videó alatt már 600 komment van: [link]
Engem is érdekelne, hogy a nők (ha vannak itt), akkor mit szólnak hozzá.
Nem kell összeesküvést gyártani, a dolog sokkal egyszerűbb.
Én bármely nő helyében azt válaszolnám a miniszter asszonynak. "egyetértek, cseréljünk helyet. ön elvégzi a házimunkát, én miniszter leszek, és nem érdekel, mondjuk Varga Mihály vagy Pintér Sándor fizetése hogy viszonylik az enyémhez. Végtére is Ön a nők és nem a saját nevében beszélt, ezért lényegtelen melyik nő éppen mit tesz, ha az arány változatlan".
Ismerjük a jelenséget, volt egy ilyen nő már hasonló szöveggel ott. Igaz sok éve, élcelődtek is anno a fogaival, pedig az volt a legkisebb probléma (ha egyáltalán probléma).
Nincs itt semmi elterelés, mindössze annyi, eddig a férfiak mondták, nőnek szülni kell (hogy sokasodjunk), és kezének éke a fakanál. Ez nem volt eléggé hiteles akkor se, ha a bajszos mondta (meg kissé alpárira sikeredett). Most mindössze arra gondoltak az okosok, mondja hiteles személyiség, egy nő. Na most én erre azt mondom, ha egy nő ennyi mindenre használható, akkor nem biztos, hogy kéne feleségnek. Inkább magam főzök, ki tudja mit eszem különben.
Könnyű kiforgatni mások szavait, főleg akkor, ha kényes témáról beszélnek. Az ellenzék valami teljesen más mondanivalót ad Novák szájába, mint amit valójában elmondott és ezt hírdetik minden platformon. A birkanyájuk pedig mindenben a botrányt akarja meglátni, ezért nem is kell nagyon győzködni őket semmiről, egyből ugranak.
Novák annyit mondott, hogy egy nő nem lesz attól kevésbé értékes, ha netalántán kevesebbet keres, mint a férje. Ebből a nagyon értelmes ellenzék kisütötte, hogy: "Novák Katalin szerint nem baj, ha egy nő kevesebbet keres, mint egy férfi"
Novák arról beszél, hogy a másokról való gondoskodás is ugyanolyan érték, mint a nagyobb fizetés és a nagyobb beosztás. Erre a nagyon értelmes ellenzék kisüti, hogy Novák azt mondta, hogy a nőnek a konyhában a helye.
7
Érték a másokról való gondoskodás, és nem baj, ha vannak nők, akik kevesebbet keresnek, mint a férjeik. Ezek önmagában nem bosszantóak. Viszont egy olyan társadalomban, ahol általában ugyanannyi, vagy több teher hárul a nőkre, mint a férfiakra, és a férfiak sem keresnek annyit, hogy eltartsák, vagy kiegészítsék a nők jövedelmét, elég gáz ilyet kijelenteni. A családi pótlék az őskor óta ugyanannyi, nevetséges. Az ápolási díj, a gyes, úgyszintén. De persze a nők feladata ez is, a keveset fizető munkájuk mellett. A szomorú már csak az, hogy a férfiak fizetése hiába több kicsivel, még az is siralmas :D
Sokak fejében teljesen magától értetendő, hogy a nő marad otthon a beteg gyerekkel, ő esik ki a munkából 3 évre, ő àpolja az idős mamát otthon, ő fogja meg a fakanalat és a porszívót. És cserébe mi van? Kapunk egy ilyen videót. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!