Olyan nincs hogy csak a 65 felettiekre veszélyes, lehet hogy x elkapja de nincs tünet aztán mikor 2-4 hónap múlva újra elkapja, akkor etősebb tünet lesz...
Nálunk voltak tünetek, a rokonságban most is van, a haveroméknál is volt...
Igen, ez pszichológia. Az élet pszichológia.
Visszatérve a vírushoz, én átestem rajta novemberben. Kb 2-3 hétig tartott, nem súlyos tünetekkel. Maga a bezártság pl legalább olyan rossz volt, mint a vírus okozta levertség, izomfájdalom, íz és szaglás 6 napig tartó elvesztése.
Viszont abszolút elhiszem, hogy egy alapbetegségekkel terhelt idős, legyengült embert elvisz. Igaz ez az influenza idején is így van.
Viszont egyenlőséget nem tennék: a háziorvosom 65 éves, amúgy fitt egészséges ember, ő egy hétig intenzíven és napokig lélegeztető gépen volt. Anyukám sógora pedig meghalt, 76 évesen, nem volt alapbetegsége...10 nap alatt elvitte.
Szóval, megrémülni nem kell, de az idős, beteg embereket igenis védeni kell, amíg ez a fránya vírus ennyire itt van közöttünk.
#6 Ahogy Besenyő Pista bácsi mondta: Mindent meg lehet magyarázni, mindent meg is szoktak.
De ettől még a többieknek gondolkodni kellene és nem készpénznek venni csak mert valahol ezt vagy azt a magyarázatot hallották.
#5 foglalta össze szerintem jól "Szóval, megrémülni nem kell, de az idős, beteg embereket igenis védeni kell, amíg ez a fránya vírus ennyire itt van közöttünk."
Ez nem egy zombi vírus, nem kell figyelni a mindmeghalunk hívőkre, azonban az is nagy butaság lenne ha a másik végletnek hinnénk, akik szerint meg semmi gond. A normális, értelmes középutat kell megtalálni és ezt a szakemberek tudják megmondani hogy milyen. Vagy nekiállunk mi is elvégezni az orvosit hirtelen, vagy el kell hinnünk azoknak akik értenek hozzá, hogy jobbat még nem talált ki senki, mint amiket most be kell tartani.
"#5 foglalta össze szerintem jól "Szóval, megrémülni nem kell, de az idős, beteg embereket igenis védeni kell, amíg ez a fránya vírus ennyire itt van közöttünk.""
Ez vagy igaz és igaz kellett volna legyen minden influenzaszezonban is a sima influenzát is tekintve vagy álszentség úgy ahogy van a többi covidhívő frázissal egyetemben!
#8 Ez igaz minden időpillanatban, nem csak influenza szezonban.
Nagy különbség viszont az, hogy az influenza ellen van védőoltás és azzal tudjuk megvédeni az időseket meg a krónikus betegeket tőle, hogy az állam ingyenesen biztosítja nekik ezt a lehetőséget.
Ahogy minden időpillanatban azt tanítják a gyerekeknek, azt mondják el a felnőtteknek, hogy mossanak kezet, ne tüsszögjenek, köhögjenek rá a másikra, aki beteg az maradjon otthon, ne fertőzzön stb. stb. Nem most kezdték hanem ebben nőttünk már fel mi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!