Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt az oltást akarják az...

Ezt az oltást akarják az embereknek beadnia koronavírus miatt?

Figyelt kérdés

Amit a cikkben leírnak szerintem csak enyhe reakció az injekció után.

Mi lesz akinek komolyabb,súlyos reakciója lesz?

Már sok netes híroldalon megjelentek a beszámolók azoktól az önkéntesektől, akik részt vettek az oltási programok tesztelésében, és volt aki tapasztalt súlyosabb mellékhatásokat is.

[link]

2020. dec. 8. 14:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Az ügye megvan, hogy pl a lázat meg az orrfolyást sem a vírus okozza, hanem az immunrendszer védekezése. Az oltásoknak ez a mellékhatása 1-2 napig tart és pont azt jelzi, hogy működik az immunrendszer. Tessék alaposabban utánaolvasni a dolgoknak. Az igazi mellékhatás majd csak az 5G tornyok inicilizációját követően jelentkeznek és mindenki gyíkemberré változik.
2020. dec. 8. 14:25
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

Minden oltásnak vannak mellékhatásai, ez nem túl meglepő. Az influenza oltásnak is vannak mellékhatásai, idén beadattam az influenza szurit, izomfájdalmam, hőemelkedésem volt a nap végéig. Ez ezzel jár. Ellenben még nem dokumentáltak fatális, illetve életveszélyes esetet sem a Covid, se influenzaoltás miatt.

Inkább legyen valaki 1 napig rosszul, mint hetekig kelljen a gépre kötni.

2020. dec. 8. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
1 te már régen gyík vagy
2020. dec. 8. 14:28
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

“Miután megkapta az első oltást, csupán egy kis csípést érzett a karjában. Később erősödött a fájdalom, és nehezebben is bírta emelni a karját, de ennél rosszabbul nem volt.”

Gyerekkoromban ez nekem is volt, ez normális...

“A helyzet a második dózis után változott meg, estére pedig tünetei is lettek: fáradékonyságot érzett, rázta a hideg és belázasodott.”

Szintén normális...

“Reggelre azonban minden tünete elmúlt.

Batalvi az orvosainak is részletesen elmondta, miket tapasztalt a második oltás után, akik azzal nyugtatták, hogy a testét érő reakciók mindegyike normális volt.”

Na, ugye megmondtam

2020. dec. 8. 14:28
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

Tehát az a bajod a covid oltással, hogy működik és enyhe tüneteket okozott, de okozhatna akár komolyakat is?

Mert akkor ennyi erővel ki se menj az utcára, elvégre most csak hideg van, ami kis kellemetlenség de vannak olyanok, akikre ráesik egy leszakadó stukkó és szörnyethal!😱 Végkövetkeztetés, bár mocsok kicsi az esélye, hogy rád esik egy stukkó, de ne menj ki az utcára, mert mi van ha mégis.

2020. dec. 8. 14:29
 6/11 anonim ***** válasza:
44%

Jaj, szeegény faszi belázasodott egy fél napra, mekkora tragédia!!44!négy!!

Inkább dobjuk is ki az összes vakcinát, és hordjunk maszkot az életünk végéig!!

2020. dec. 8. 14:30
 7/11 anonim ***** válasza:
39%

1. a tesztelés során azt vizsgálják, hogy van-e hatása az oltóanyagnak, milyen mellékhatásai jelentkeznek és milyen dózist kell használni. Az a természetes ha nem tökéletesen megy a dolog, hanem vannak olyan alanyok akiknél nem hatásos mert pl. túl kicsi a dózis amit kapott és van, akinél meg erősebb a reakció, mert túl nagy a dózis.

2. a szervezet reakciója az oltóanyagra a jó, vagyis hogyha jelentkezik valamilyen kis tünet. Ez jobb esetben enyhe kipirosodás, kisebb láz vagy rossz közérzet - amit leküzd a szervezet hamar, mert pont az oltóanyagnak köszönhetően képes rá. Ha nincsen semmiféle reakció, akkor kérdéses inkább az, hogy az oltás elegendő volt-e a szervezet számára. De a legtöbb esetben igen. Mivel egyféle oltóanyagot adnak és az testsúlytól, nemtől, életkortól, egészségi állapottól függetlenül kerül mindenkinek beadásra, az a természetes itt is ha nem egyformák a válaszreakciók.

3. sajnos minden már régóta ismert védőoltásnál is előfordul időnként heves, akár halálhoz vagy nagyon súlyos problémához vezető reakció az oltóanyagra. Ezt nem lehet előre tudni, hogy kinél fog bekövetkezni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy szerencsére ennek kockázata alacsony és sokkal kisebb annak a betegségnek a kockázatainál ami ellen beoltják az illetőt. De tagadhatatlan, hogy vannak ilyen esetek. Ami a cikkben szerepel az meg sem közelíti, az egy teljesen normális reakció egy oltásra. Az óvodában és általános iskolában beadott védőoltásoknál a gyerekek egy jelentős része hasonlóan reagál. Kisgyerekeknél van hogy automatikusan a lázcsillapítót is elő kell készíteni, hogy az oltás után este megkapja a gyerek mert belázasodnak tőle általában. Az iskolásoknál pedig figyelnek is jó esetben arra pl. hogy oltás napján ne legyen testnevelésből erősebb feladat, felmérés, mert legyengülnek, hőemelkedése is lesz sokaknak 1-2 órával már az oltást követően.

4. Mivel ez egy világjárvány sok hallos áldozattal, most pár hónap alatt kellett végigmenni azon a folyamaton amikre általában évek, akár egy évtized is kellene. Vagy ez van - és vele a nagyobb oltási kockázat - vagy az hogy még 1-2 évig a covid korlátozások között éljük az életünket. Ezért is lesz önkéntes az oltás.

2020. dec. 8. 14:35
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

Veszélyeztetett korosztályokból (65+) élnek nálunk nagyjából 1,9 millióan. Az eü. dolgozókkal és a tartós betegségben szenvedőkkel kiegészülve, a számuk meghaladhatja a 2 milliót. Az angolok kaptak első ütemben 800 ezer darab vakcinát.

Akik fiatalabbak 65 évesnél és egészségesek, talán egy év múlva, ha kérik, kezdődhet náluk az oltás, ami átnyúlik majd 2022-re is.

2020. dec. 8. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Nem laikusokat kellene erről kérdezni, én sem tudom, hogy mit gondoljak a vakcináról, egyszerűen nem volt még elég idő annak a hosszú távú tanulmányozására, de a járványt valahogy meg kellene fékezni.

A különböző vakcinák esetében ismert jelenség, hogy az arra érzékenyeknél jelentkeznek a betegség enyhe tünetei, amit akár hőemelkedés is kísérhet.

Ennek a magyarázata is egyszerű, egy legyengített vírust, vagy annak egy részét juttatják a szervezetbe, amivel a védekezést indítják be Tehát nem a vakcinában van a védő anyag, abban a betegséget okozó vírus legyengített változata van, amii beindítja az ellenanyag termelést.

Beírtam a Google-ba: Yasir Batalvi.

Nekem elég furcsa, hogy az idegen nyelvű találatok között a CNN videón kívül mást nem nagyon talált, ellenben magyar nyelvű oldalakról elég sok cikkben hivatkoznak rá.

Ezzel most nem tudom, mit kezdjek, miért csak nálunk foglalkoznak ezzel a hírrel, több magyar (főleg ellenzéki) portál leközölte, mint az összes többi a Föld különböző pontján említést tett volna róla.

2020. dec. 8. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:

9: nem tudom hogy nem találtál a CNN videón kívül mást:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Így terjednek az összeesküvés elméletek...

2020. dec. 8. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!