Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak budapesti támogatottságga...

Csak budapesti támogatottsággal tud nyerni az ellenzék Magyarországon 2022-ben?

Figyelt kérdés
Vidéken nem igazán látom a szavazóbázist.

2020. dec. 7. 21:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Lehet van valamennyi, de nagyon úgy tűnik, hogy nem elég. Persze ennek fényében elég furcsa, hogy az ellenzék alig kampányol vidéken. Ez sztm nem lesz elég a kormányváltáshoz, ha vidéken nyernek 10 körzetet, meg 15-t Budapesten, minden mást meg behúz a fidesz. Bár szerintem Gyurcsány személye sokat ront sz ellenzék esélyein. De ez az én véleményem.
2020. dec. 7. 21:32
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Mi az hogy és?

Külön indultak=megosztottan kaptak szavazatokat. Mit nem lehet ezen érteni? A másik meg, hogy az 2018ban volt azóta meg változik az emberek véleménye.

2020. dec. 7. 21:38
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
2020. dec. 7. 21:40
 14/18 A kérdező kommentje:
12. Alapvetően rossz a gondolkodásod. Nem lehet az ellenzéki szavazatokat összeadni. Azért mert egy listán indulnak, az nem jelenti azt, hogy emiatt több szavazatot is fognak kapni, mint 2018-ban. Most egy jobbikos, ha meglátja Gyurcsányt, javarészt nem fog a közös listára szavazni. És az is tévedés, hogy aki nem a Fideszre szavaz, msjd az ellenzékre fog.
2020. dec. 7. 21:46
 15/18 A kérdező kommentje:
Sanszos, hogy a a Kétfarkú, Mi hazánk is külön indul. Szóval szerintem nagyon rosszul számol az ellenzék és lesz nagy meglepetés.
2020. dec. 7. 21:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Valamiért a nézőponton kívül minden egyes kutatóintézet azt mérte hogy azoknak akik biztos elmennek majd szavazni a fele az ellenzékre fog.

Tudod én is szívesebben szavaznék egy konkrét pártra viszont ennél nekem fontosabb az hogy Orbán és az egész fidesz végre eltűnjön 12 év után. (Ami egyébként egy normális demokráciában sem fordulhatna elő hogy 3x megválasszanak valakit) és mivel nekem és gondolom még sokaknak ez a fontosabb képesek lesznek az összefogásra szavazni.

Tudod az ellenségem ellensége a barátom.

Az meg hogyha a mihazank és a kutyapárt külön indul nem nagy veszteség, ellenük szól egyébként az új választási törvény is. A mihazánkal meg egyébként sem szövetkezne egy normális párt sem illetve szerintem elég sok kiábrándult de továbbra is nagymagyar fideszes szavaz rájuk. Szóval valamilyen formában ők is gyengítik a fideszt.

2020. dec. 8. 08:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"12. Alapvetően rossz a gondolkodásod. Nem lehet az ellenzéki szavazatokat összeadni. Azért mert egy listán indulnak, az nem jelenti azt, hogy emiatt több szavazatot is fognak kapni, mint 2018-ban. Most egy jobbikos, ha meglátja Gyurcsányt, javarészt nem fog a közös listára szavazni. És az is tévedés, hogy aki nem a Fideszre szavaz, msjd az ellenzékre fog."

Te átaludtad az elmúlt két évet, vagy nagyon fideszes vagy! Kb. Takács Zs5 érvelt ezzel régebben, hogy "deháttaúgysemszavaznakajobbikosakgyurcsányraaaaa" Aztán meg tudjuk, hogy de, szavaznak. Mondom minta 2018-as parlementi választások óta nem lett volna számtalan önkormányzati/időközi OGY választás, ahol igenis összeszavaztak az ellenzéki szavazók, ez a "ajobbikosnemszavazadékásra" érvelés már jó néhány esetben megbukott, csak pár nagyon elvhű és buta Fidesz pártkatona tolta, de ma már azok sem, mert konkrétan nem jött be.

2020. dec. 8. 14:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Jól írták előttem. Most az egyéni értékrendnél meg pártszimpátiánál sokkal fontosabb, hogy eltűnjön Orbán. Ha ez megvan minden mehet a régiben és szavazhat a neki szimpatikus pártra.

Abban az egyben igazad van, hogy vidéken erősebb a fidesz, de ennek az oka az, hogy jellemzően ott kevesebbet keresnek az emberek tehát könnyebben befolyásolhatók. Nekik a krumpli is érték amit a képviselők osztogatnak meg a pár tizes amit adnak párszor mellé. És miért ne lehetne az ellenzéki szavazatokat összeadni? Most borsodban Jobbikos indult és mégis rá szavaztak a DK-sok és őszintén szólva erre a jobbikra én is szívesen szavazok közép, közép-bal értékrenddel.

És igen ellenségem ellensége a barátom. Orbán összehozta az ellenzéket.

2020. dec. 8. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!