Nem is tudtam, hogy ilyen durva a helyzet az EU vs. Orbán ügyben. Mi lesz ennek a harcnak a kimenetele? Lehetséges, hogy akár Gyurcsány újra hatalomra kerülhet végül?
Sokat olvasok ilyen politikai híreket, újdonságokat a témában is a helyzet elég zorall. Úgy tűnik a költségvetési és jogállamiság kérdésében mindkét fél ragaszkodik az álláspontjához.
Tudom, hogy nem vagytok jósok vagy jövendőlátók, de szerintetek melyik a legvalószínűbb végkimenetele ennek? Én összesen 4 fő lehetséges kimenetelt látok, de ha ti esetleg többet, nyugodtan egészítsétek ki a listát, lesz olyan opció.
Az alábbiak közül melyik a legvalószínűbb szerintetek?
Szerintem ez valószínűbb (de nem vagyok szakértő):
Orbán nem akar kilépni, de a jogállamiságot sem akarja elfogadni. Ezért szankcionálnak minket, a Covid támogatásokat nem kapjuk meg. De a többi ugyanúgy megy majd, mint eddig. Orbán még tööbb hitelt fog felvenni és a kiesett pénzt úgy fogja kommunikálni, hogy a migránsok mitt büntettek meg bennünket. (Vagy mint a múltkori EU-s szankciónál: letagadja, hogy volt ilyen.)
8-as:
Az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikke a jogállamiságot az EU egyik alapértékeként határozza meg. Ez azt jelenti, hogy a tagállamok kormányait törvény kötelezi arra, hogy ne hozzanak önkényes döntéseket, és hogy az állampolgároknak mindig megvan a lehetősége, hogy azokat független bíróságokon támadhatják meg.
Magában foglalja a korrupció elleni küzdelem fontosságát is, amely igazságtalanul kedvez egyeseknek, vagy egy szűk rétegnek mások kárára. Emellett védi a média szabadságát, biztosítva, hogy az emberek megfelelő tájékoztatást kapnak a kormányzati intézkedésekről.
(Forrás: [link]
"A jogállam olyan állam, amely elismeri és betartja a nemzetközi és hazai emberi jogok és konvenciók hatályát és érvényességét, és saját működését is ezeknek rendeli alá.[1] A jogállamiság a legáltalánosabb értelemben a közhatalom jognak való alávetettségét jelenti.
Az angolszász politikai rendszerben a joguralom (rule of law) kifejezés használatos, ami azt fejezi ki, hogy a hatalommal felruházott emberek sem állnak a jog felett.
Magyarország Alaptörvénye szerint "Magyarország független, demokratikus jogállam"[2] de jogvédő és nemzetközi szervezetek alapján a 2010-es években Magyarországon romlott a jogállamiság,[3][4] 2020-ban az ország a közép-és nyugat-európai régióban az utolsó helyen áll." (Wiki)
Szívesen.
Szerintem ez Orbán részéről csak képmutatás és fenyegetés hogy ő bizony ki lépteti az országot ha meg hoznak egy neki nem tetsző döntést.
Az EU-nak ez azér szívás mert ha egyre több tag kilép akkor az EU-nak semmi értelme nem lesz. Ne feledjük a Britek már kilépnek, az Olaszok és a Görögök már a kijáratnál várakoznak, ezekkel együtt a relatíve kicsi Magyarország helyett 1 együtt már igencsak jelentős terület, és gazdaság távozik. (plusz Olaszország alapító tag így az ezen felül jelentős presztizsveszteség lenne az EU számára). Ez csak zsarolás Orbán nem gondolja komolyan hogy megfosztja magát a lopható pénzből.
Gyurcsány soha nem lesz már hatalmon.Bár ő legalább el ismrte,hogy el....
Sajnos kitalálnak valamit,hogy szét tudják osztani a pénzeket.A magyar
jogállamiság meg marad ahogy van.Sajnos.Ezt a dajcs gyereket azért
ki dobhatnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!