Ha végre nyer az ellenzék 2022-ben mi is támogatjuk a kvótát majd és befogadunk menekülteket?
29
Megtennéd, hogy ezt elmagyarázodd a Budapesten élő kb 10.000 arabnak, hogy ez a pokol tornáca, és nagyon gyorsan meneküljenek? Meg annak a 60.000 romának is.
@30 Örülnék, ha kapnék annyi ezrest, ahányszor ezt random náciktól hallottam. A tapasztalat meg az, hogy például egy nigéria-magyar kettős állampolgár barátom kislányát simán leköpték az utcán, egy mongol származású, magyarul anyanyelvi szinten, akcentus nélkül beszélő ismerősömet "köcsög sárga" felkiáltás után agyonverték egy koncerten, illetve alig van olyan ex vagy jelenlegi kollégám Afrikából vagy a Közel-Keletről, akinek ne lett volna valami problémája pár fasiszta idióta miatt. Két-három-négy nyelven beszélő diplomás emberek, informatikai meg pénzügyi területen dolgoznak, szóval nem kimondottan férnek bele a sztereotípiádba, aztán mégis. Akik sok éve itt élnek (15+), mindannyian kiemelik, hogy a migránsválság körül generált gyűlölet mennyit rontott a helyzeten.
Az kimondottan bicskanyitogató, hogy szerinted nincs rasszizmus Magyarországon, de inkább elengedem, gondolom mérges vagy 12 éves korod óta a kisvárosodban élő 9 cigány családra és jól esik Fejbőrt hallgatni. Persze rasszizmustól szigorúan mentesen.
32
Jó, hogy felhoztad a nácizós témát is, mert ez legalább akkora korlátoltságra utal, mint a rasszista bélyeg ész nélküli osztogatása, mint "végső érv".
Nos, nácik sem igazán vannak Magyarországon, mondhatjuk, hogy nincsenek. Ugye ehhez kell NSDAP tagság, német származás, és mindent az ebből fakadó ideológia szemszögéből kell megítélni. Amiről te beszélsz, azok a neonácik, akik többnyire korszakoló tizenéves hülyegyerekek között bukkannak fel, és 1-2 év alatt kinövik. Ha évente látok egyet, pelyhesedő pofával, akkor sokat mondok. De ahogy nézem, a semmitől való rettegésre hatalmas az igény. Ha nincsenek nácik, hát képzeljük el őket...igaz?
Aztán láttam, hogy idekeverted a fasisztákat is, akik bizony nem nácik, és igazából olasz-spanyol sajátosság. Németországban voltak nácik, de gondolom ezt tudod, és csak véletlenül kavartad össze őket.
A saját magad által komponált történeteid fenntartásokkal fogadom, remélem érthető, hogy miért. Akinek igénye van a rasszizmusra, összemossa a nácikat és a fasisztákat, napi szinten legyártja a szokásos történeteit képzelt gyűlölködőkről, az finoman szólva sem szavahihető ember.
Nem utazok szélsőséges zenekarokban, zongoristák műveit szoktam hallgatni, és egyéb komolyzenei virtuózok számait. Ha szeretnéd, szívesen ajánlok néhányat. Kissé minőségibbek azoknál, amiket csak tudatmódosítókkal lehet végig hallgatni, olyan jó haladó módra.
Remélem nem zavartalak meg az újabb történeteid kiagyalása közben.
A zeneszámok miatt pedig egészen nyugodtan írj rám egy privát üzenetet.
@33 Cuki ez a szofizmus, ami ilyenkor előbújik a népekből, miszerint a náci az, aki NSDAP-tag :)
A szó jelentése rég átalakult egybites rasszista gyökérré, aki sikertelenségét azzal próbálja kompenzálni, hogy másokat csesztet azért, mert nagyobb mennyiségű melanin van a bőrükben.
Ez a modorosságot kérlek ne erőltesd, utoljára akkor találkoztam ilyenekkel, amikor dolgozatokat javítottam és elég borzasztó.
A történetek sajnos valósak. Gondolom valami teljesen homogén magyar kisvárosban nőttél fel és élsz jelenleg is és nincs egyetlen közelebbi ismerősöd sem, aki ne magyar lenne. Nem csoda, hogy egy ilyen buborékból egyáltalán nem látsz ki.
34
Az, hogy tanár (már ha az vagy) létedre nem tudod, hogy mikor alkalmazzuk a náci kifejezést, elég siralmas képet ad az oktatás állapotáról. Megkérhetnélek, hogy a "bit" kifejezést esetleg számítástechnika terén alkalmazzuk, ha már a nácizást is rosszkor rossz emberekre osztogatod? És az emberek többségénél nem a pigment a probléma, hanem az, ahogyan a többségük viselkedik. Ezt is illeni tudni, ha már olyan magabiztosan írogatsz a valóságról.
Debrecenben nőttem fel, az ottani Nagyállomás környéke elég legendás. Biztos véletlen, hogy nem a magyarok miatt.
A történeteid pedig finoman szólva sem valósak. Mint írtam, igény lenne erre, de kínálat szinte nincs is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!