Ha 22 - be az ellenzék nyer, az lesz mint 10 ével ezelőtt?
Abból indultam ki a kérdés feltevésekor, hogy az SZDSZ-MSZP kormány az első Fidesz kormány megtakarításait felélte. Akik nem szeretik a "visszamutogatást" azok nyugodtan haladhatnak is tovább, mert ez a kérdés az. A múlt gyakran ismétli meg magát és egy egészségesen gondolkodó embernek a múlt nem ellenség hanem viszonyítási alap.
Jelentős tartaléka van az országnak. Sokak szerint mert Orbán eddig konjuktúrában kormányzott. Ez viszont nem jelent semmit, mivel Gyurcsány idelyében is konjuktúra volt, amikor eltapsikolták az ország vagyonát, a Fidesz megtakarítását és végighazudta a kampányt, saját bevalása szerint. Aztán erre jött a gazdasági világválság, amely sok országot nem érintett annyira súlyosan mint minket. Ellenzéki pártok 2018-as programjaiból itelve azt a politikát folytatnák tovább, amelyet a szocik is. Vagyis addig adnának még ki nem fogynak az emberek pénzéből. És megint jönne egy morális válság, egy újabb őszödi beszéd stb...
"SZDSZ-MSZP kormány az első Fidesz kormány megtakarításait felélte"
Államháztartási hiány elszabadulása az első Orbán kormány "kétéves" költségvetésével kezdődött. Ami annyira bukta volt, hogy megtehették volna, de azóta sem hozták (teljesen) vissza. Jövőbe ígérgetés csak papíron működik.
5%-ot pedig látom nem sikerül értelmezni. Tudod, EU-s támogatásokban benne van az is, ha te pályázol mondjuk 100 ezres nyílászáró korszerűsítésre, meg Lölőke többszáz milliárdos kisvasútépítésre. Átlagban akkor milliárdos vagy...
Medgyesy programja miatt szállt el az államadósság, a Fidesz sikeresen vissza szorította volna. Gyurcsány Ferenc is ugyanazt a politikát folytatta, külföldi hitelekkel adósították el az országot és a lakosságot nem törődve a hiánnyal. Nem hiába választották meg Gyurcsanyt a legroszabb elnöknek gazdaságI politikája miatt!
Látom azzal is bajod van hogy vannak olyan milliárdosok akiknek válalkozásuk 2010 után futott fel. Igen vannak, de többségük akkor is rendszerváltás óta gazdag!
Szerintem ennyire lerabolt állapotban - és pluszként még így eladósítva is - még sosem volt az országunk.
Szóval ha itt végre leváltaná valaki ezt a mocskos bandát, az biztosan egy eléggé kiürített kasszát örökölne, és ugye mellé még szépen el is adósítottak minket 30 évre, mert büdös lett volna az EU-tól elfogadni a támogatást, hát inkább felvettünk hitelt ("mi nem szorulunk rá az EU támogatására"... - látjuk, ezért vettünk fel hitelt sokkal kedvezőtlenebb kondíciókkal).
Szóval talán nem is erőltetném annyira ezt a hatalom-átvételt, mert biztosan 4 év nem lesz elég rá, hogy helyrehozzanak 12 évet. A "nép" pedig csak azt látná, hogy 4 év alatt nem történt semmi, szóval jöjjön vissza a Fidesz. Szóval inkább maradjanak, de bukjanak bele egy hatalmasat. Az ország sorsa már úgy is megpecsételődött egy életre - én 40 évesen nyugdíjat majd nem fogok kapni, és addigra örülhetek, ha a majdani 75-80 éves nyugdíj korhatárt egyáltalán meg fogom élni - miközben az unokáim adójából még mindig a most felvett hitelt, Paks II-őt, és azt a túlárazott vasutat fogják törleszteni - miközben Orbán unokája soha 1 napot nem fog nélkülözésben élni. Szép kilátások...
"külföldi hitelekkel adósították el az országot"
Tudsz arról, kedves kérdező, hogy 1.25 milliárd euró hitelt vett fel 30 évre a napokban az Orbán-kormány?
Ezt helyesled? Ez nem az ország eladósítása?
Számomra az az elgondolkodtató, hogy a szomszédos Szlovákia, ami egy 1993ban alakult ország, fele akkora mint MO, fele annyi lakossal már 2009-ben ott tartott gazdaságilag, hogy bevezették az Eurot(most attól függetlenül, hogy, ez jó vagy rossz nekik, az egy más téma).
Ugye az nem csak úgy van, hogy eldöntöm és bevezetem, hanem egy csomó kritériumnak meg kell felelni gazdaságilag, egy adott árfolyamot nem szabad túllépni. Megugrották, nem mellesleg ott 20% az ÁFA.
Nézzük meg a forint árfolyamot. Én nem tudom mi az istent csinálnak ezek -akár Fidesz-akár MSZP volt, hogy ennyire béka segge alatt van a forint folyamatosan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!