A falusi emberek politikailag butábbak, megvezethetőbbek és befolyásolhatóak mint a városi emberek?
Nagyon jó példa erre, a nem régi Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókörzet előrehozott választása. Ugye a Tiszaújvárosi kistérségről van szó. Tiszaújváros fejlett gyárváros, országosan is kiemelkedően magas egy főre eső GDP-vel, sokan járnak oda dolgozni magyar színvonalban magas fizetésekért. És érdekes módon Tiszaújvárosban 2/3-dos ellenzéki többségű szavazati eredmény született. Igen ám de a körékbeli falvak közül sok olyan van ahol sok a cigány, a nyugdíjas, a lecsúszott magyar, az M1-et bámuló részeges vidéki tapló és stb. Ezekben a falvakban sok helyen 90% fölötti Fidesz-es fölény lett, átbillentve a városi mérleget, persze rengeteg krumpliosztással és manipulációval. Ebből fakadt tulajdonképpen a Jakab Péter féle krumplis balhé a parlamentben.
És most még csak egy kistérségről van szó. De ez jól reprezentálja az egész ország helyzetét. Budapest is pl. 2/3-ban ellenzéki város. Csak a lumpen faluvidék teszi Fideszessé az országot.
Ezek szerint a falusi embereket sokkal könnyebb az orruknál fogva vezetni?
Amúgy nem értem miért sértődnek meg ezen a falusiak. Senki nem mondja, hogy ott 100%-ban idióták laknak.
Iskolai végzettséget tekintve, falun lakik a legtöbb kevésbé iskolázott ember. Ezek tények nem bántásból mondja az ember.
Leállhatunk vitatkozni, hogy ki a hiszékenyebb egy 8 általánost végzett ember vagy egy érettségizett, diplomás. Csak nincs semmi értelme.
18as vagyok.
8 általánosom van. Betegség miatt ott kellett hagynom a gimnáziumot. Idén kezdtem estin. De ez irreleváns.
8 általánosom van, mégsem vagyok egy ostoba birka.
De ismerek olyat is, aki szakmunkas, vagy pusztán 8 általánosa van és nem folytatja már soha a tanulmányait, mégsem manipulalhato, tokeletesen atlatja a helyzetet, jol tajekozott ezekben a kérdésekben (is), es teljesen racionális gondolkodású ember.
Nem ezen mulik.
22
Te betegség miatt hagytad ott a gimit.
No de ha valakinek lenne lehetősége de a 8. után még szakmát sem megy el tanulni, ott valami komoly problémák vannak.
Karácsony Gergelyre is büszkék vagytok?
Őt szidja egész Budapest, pedig ellenzéki.
Akkor most kik a tanulatlan, buta megvezethető emberek?
Falun varoson is megvan a különböző szintű retegek.
Falu varos eletmod nagyon különböző.Igen falun több a buta meg a begyep3sedett de nem.mindenki. Varoson meg prolik vannak.
Nem a falusi emberek a butábbak, hanem több iskolázatlan, tájékozatlan ember él falun. Az már más kérdés, hogy a nagyvárosba költözés (pl. egyetem) nyitja-e fel egy vidéki fiatal szemét, vagy alapból a nyitottabbak költöznek oda (mert rájön, hogy jobbak a lehetőségei). Sok kutatás készült erre, és bizony minél iskolázatlanabb, szegényebb valaki, minél több közmédiát fogyaszt, minél jobban függ a hűbérurától (polgármester, közmunka), annál valószínűbb, hogy fideszes.
Hát az is lehet, hogy mások az érdekeik mint a varosiaknak.
Meg az is lehet, hogy nem érdeklik őket az ellenzéki pártok zászlóshajó kuldetesei.
Meg az is lehet, hogy a kormány sok intezkedese kedvezőbb volt a vidéki emberek számára, mint a varosiaknak.
Amúgy a városi az Bp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!