Meddig lesz hatásos a vakcina?
Azt tudhattuk eddig, hogy többször is elkaphatod a vírust,mert ez mutáló képességű.
Nos a vakcina egy olyan készítmény ami egy a vírusnak lebutított változata. Ezért azt gondolom, hogy ha a vírus megint mutálódna, akkor arra ez a vakcina már nem lesz jó. Vagy talán még is? Én nem tudom, ezért is vagyok itt. Na, de a kormány azt mondja , hogy ha beoltjuk magunkat, akkor azt lecserélhetjük a maszk viselésével. Feltételezésem szerint, ebből a dologból kiindulva, annak se kellene maszkot viselnie aki már bizonyítottan elkapta és beoltatnia se kellene magát.
"Én nem tudom, ezért is vagyok itt."
Eltévesztetted a házszámot. :)
Az alapján, hogy az eredeti vírus max. 3 hónap védettséget ad, az oltánál is kb. erre számítok. Igaz, 6 hónapot mondanak, de szerintem csak azért, mert nem tudják a 3 havonta esedékes oltást logisztikailag megoldani. Még az egyszeri is nehezen fog menni.
Ami meg azt illeti, hogy az oltás után búcsút mondhatunk a maszknak, ezt csak azért mondja, hogy reménykedjenek az emberek, a virológusok nem ezt mondják.
Különben is, az influenza elleni oltás megszervezése is olyan "jól" sikerült, hogy ezután a corona ellni oltás esetében még rosszabbra számítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!