Nem lenne egyszerűbb ha a szavazati joghoz legalább 50% matematika, magyar nyelv és irodalom és történelem érettségi eredmény lenne a feltétel?
Puzsér, Vona, Dúró Dóra meg még számtalan nagyokos próbálta már így meg úgy IQ teszt-hez, beugró kérdésekhez, DNS teszthez meg minden anyám kínjához kötni a szavazati jogot.
Nem lenne már egyszerűbb egy szimpla (legalább középfokú) érettségi eredményhez kötni a 3 kötelező és fontos tantárgy legalább 50%-os eredményéhez? (Nem az a baj, legyen meg 25% fölött az érettségi, hadd örüljenek, de szavazni ne szavazhassanak 50% alatt)
Hogy miért?
-aki nem tud egy középfokú szimpla matematika érettségin legalább 50% eredményt elérni, azaz ember nem sokra való. Ezt tapasztalatból tudom. Annak nincs sokkal több esze mint egy majomnak, alapvető logikai készségek hiányoznak belőle, annak tényleg nem való semmi csak állni naphosszat a gyári szalagsor mellett, ismételgetni néhány egyszerű mozdulatsort vagy túrni a földet. Politikát képtelen átlátni.
-a magyar nyelv és irodalom ismerete szintén alap, aki nem ismeri a nyelvünket és kultúránkat alapvető szinten, ne is szavazzon.
-a történelem bizonyos szintű ismerete szintén szükséges lenne minden szavazó számára, ugyanis szorosan köze van a politikához is, a történelemben remek példák vannak az ok-okozati összefüggésekre a politikában, számtalan konkrét precedens és elkövetett hiba, amiből tanulnunk kellene.
Miért nem egyszerűsítjük le ilyen pofon egyszerű módon, ki szavazhat és ki nem? Nem kell itt külön teszteket kitölteni. Erre van az érettségi bizonyítvány.
#9-es válaszolónál a pont
Pontosan ez a kérdés lényege. Igazából megválaszolt helyettem minden felmerülő kételyt.
Én kitöltetnék egy gyors tesztet.
Mi magyarország államformája?
Ki a jelenlegi kormányfő?
Ki a jelenlegi államfő?
Mikor léptünk be az EU-ba?
etc
Aki ilyen iszonyat alap kérdéseket nem tud megválaszolni, az baromira nem látja át a politikai életet, és nem tudja eldönteni sem, hogy ki képviseli normálisan az érdekeit.
"Kire szavazott? - Az Orbán Viktorra, nem rá kellett?"
"Milyen pártokat ismer? - Van az Orbán meg a Gyurcsány"
Ezek valóban elhangzottak. Na az ilyenektől venném el a szavazati jogot egy tizedmásodperc alatt.
#9es vagyok,
annyit még hozzátennék, hogy nem tudom, mi lesz ennek a dilemmának a megoldása a jövőben..
elképzelhető, hogy a korlátozott demokráciák terjednek el feltételekhez kötött választójoggal
elképzelhető, hogy a csőcselék által hatalomra juttatott demagóg diktárorok fognak dominálni a világ nagyhatalmainak többségében, és csak látszat-demokráciák lesznek, mint pl. jelenleg is már Oroszországban, és ez a trend nyilvánvalóan átterjed a kis országokra is
de azt se felejtsük el, hogy van egy harmadik lehetőség;
a nyugati világban a magánszektor gigacégei óriási hatalomra tettek már szert; nyugodtan mondhatjuk, hogy a pénz és a manipulációs eszközök már többnyire ma is az ő kezükben vannak, és ez csak fokozódni fog, úgyhogy az is elképzelhető jövőkép, hogy végül majd ők vágják át valahogy ezt a gordiuszi csomót, és egy eddig még nem látott hatalmi berendezkedés szerint fogunk élni a jövőben, aminek a csúcsán a magáncégek vannak, nem pedig államok, országok
13: csak két videó...
Látjuk, hogy kinek nem áll érdekében bármit is tenni ez ellen...
Olyan jó amikor a videóban azt mondja a csaj, hogy "én történész vagyok"
Mindig boldog a szívem amikor látom, hogy nem felesleges az egyetem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!