Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy van az, hogy a fiatalok...

Hogy van az, hogy a fiatalok csak szívnak a járványvédelmi intézkedésekkel, amíg az idősek, akik miatt védekezni kell csak jól járnak ezzel?

Figyelt kérdés

Fiatalok: munkanélküliség, gazdasági válság, kikapcsolódási lehetőségek hiánya, utazás lehetőségének a hiánya, sportlehetőségek hiánya.

Nyugdíjasok: 13. havi nyugdíj, hitelmoratórium (pedig a nyugdíj az fixen mindig megjön), dedikált vásárlási sáv, amin kívül is simán vásárolgathatnak

Miért a fiatalok szívnak, vannak háziőrizetben csak azért, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapjanak, és szabadon piacozhassanak?

2020. nov. 23. 14:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16%
Ez azért van, mert gyerek vagy. A gyerek lét önző. Ilyen módon csak a magad szempontjából nézed, hogy neked mi jó és mi nem. A felnőttség egyelő a felelősségvállalással. Vannak persze, akik ebbe beleragadnak. Olyanok akik eddig abszolút nem volt és nem is lesz felelősségérzete senkivel szemben. Ami most neked rettenetes megszorításnak tűnik azt másnak, akiben van egy minimum felelősségérzet, az nem fogja fel ilyen kirekesztő módon. Nem másokat hibáztat.
2020. nov. 23. 15:30
 12/23 anonim ***** válasza:
53%
Nincs 13. havi nyugdíj. Csak jövőre ígérnek egy hetet.
2020. nov. 23. 15:30
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

Tudom, a családom miatt is, hogy nagyon életnehezítő volt a tavaszi vásárlási idősáv rendelet is, de a most bejelentett tervezet tényleg csak a 65 év alattiak számára történő nehezítést, miatta való megkeseredést, bosszankodást jelent. 72 évesen - ha úgy tetszik, kedvezményezettként - csak a fejem csóválom, és értetlenül meresztem a szemem. Nem mintha szeretném a tavaszi formát. Semmilyen vásárlási idősávot sem szeretnék; nem magam miatt – hiszen én tudok alkalmazkodni-, hanem az emberek nagy többségének okozott kellemetlensége miatt. Tavasszal is szégyelltem magam, hogy miattam – legalábbis, rám is hivatkozva -, ilyen volt. Most meg aztán végképp zavarban vagyok.

A fiatalok házi őrizetéről nem tudok; számomra a középkorú menyem és fiam is fiatal, nincsenek házi őrizetben; a két unokám viszont biztos, hogy mindenki szerint fiatal, de ők sincsenek házi őrizetben. Még a szülői szigor sem szokott odáig terjedni, sem csínytevés, sem rossz iskolai érdemjegy esetén.

13. havi nyugdíj pedig nincs, és még éveken át nem is lesz.

Bár a miniszterelnök bejelentésekor még 259 nap, azaz, az év 71%-a még hátra volt az évből; ebben az évben egy forintot sem adnak belőle. 2021-ben 1/4, 2022-ben 2/4, 2023-ban 3/4 részét fizetik; azaz a bejelentést követő három évben, évente, átlagosan a felét.

(Természetesen, nem elégedetlenségből írom, ha 10 Ft-ot adnak, azt sem utasítom vissza. Csak azért, hogy tudd, a 13. havi nyugdíjat még nagyon korai felhánytorgatnod. Majd 2024-ben lesz alapod rá, ha közbe nem jön valami.)

2020. nov. 23. 15:31
 14/23 anonim ***** válasza:
89%
Mindig, minden intézkedéssel a fiatalok szívnak, évtizedek óta így megy. A gazdaságnak is az lenne az érdeke, hogy az egészséges aktív korúak zavartalanul dolgozhassnak, termelhessenek és fogyaszthassanak, csak a kormánynak pont nem ez a célja.
2020. nov. 23. 18:45
 15/23 anonim ***** válasza:

14

Melyikban vagy most épp olyan nagyon megzavarva?

2020. nov. 23. 19:53
 16/23 anonim ***** válasza:
11%
Javaslom hogy ebben a házi őrizetben használd ki az idődet. . Ott van Pl. Herman Wouk Regénye a “Zendülés a Cain hadihajón”. Elolvashatod. Arról szól, hogy egy alapvetően szimpatikus de tejfölös szájú kölyök miképpen válik felelősségvállalás közben férfivé. Igaz neki ott volt az amerikai flotta és a csendes-óceáni csatatér de legalább neked is jutott egy kihívás, a koronavirus időszaka, hogy férfivá válhass. Eldönthetted, hogy körbe sírod a nettet, hogy nem tudsz este 8 után bulizni menni, vagy férfivé akarta válni. Pl elmehet az önkéntesként segíteni intenzív osztályra. Nem az a férfi aki a faszát vakarja hanem az aki tudja mi a férfi dolga.
2020. nov. 23. 20:08
 17/23 A kérdező kommentje:
Valószínűleg több mindent megéltem az életben, mint ti, illetve az inkább férfi, aki szembeszáll a veszéllyel, mint az, aki csótányként elbújik a világ elől, és csak akkor bújik elő, amikor parancsba adják neki.
2020. nov. 23. 21:01
 18/23 anonim ***** válasza:

17

Mit éltél meg, férfiak férfija, ó, nagy veterán?

Férfi az, aki megvédi a szeretteit. Aki butaságból, egotol vezérelve veszélyezteti saját, és mások egészséget, az nem más, mint egy Darwin Díjas elmebeteg

2020. nov. 23. 21:07
 19/23 A kérdező kommentje:

Azzal, hogy egzisztenciát teremtesz nekik, és nem egy média által vezérelt vírusdiktstúrában akarod leélni az életed, az szerintem szeretet, és védelem.

Plusz, ha a fiatalok nem dolgoznak, nem lesz nyugdíj, meg a Lidlben farhát

2020. nov. 23. 21:20
 20/23 anonim ***** válasza:

19

Az érvelésed alapból helytelen.

Úgy nem lehet egy járványra adott reakciód hitelesíteni, hogy letagadod a járvány veszélyét.

Nem mellesleg én tökéletesen tudom garantálni a családom egzisztenciáját most is, és ezentúl is.

Akkor most ki a férfi?

2020. nov. 23. 21:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!