Hogy van az, hogy a fiatalok csak szívnak a járványvédelmi intézkedésekkel, amíg az idősek, akik miatt védekezni kell csak jól járnak ezzel?
Fiatalok: munkanélküliség, gazdasági válság, kikapcsolódási lehetőségek hiánya, utazás lehetőségének a hiánya, sportlehetőségek hiánya.
Nyugdíjasok: 13. havi nyugdíj, hitelmoratórium (pedig a nyugdíj az fixen mindig megjön), dedikált vásárlási sáv, amin kívül is simán vásárolgathatnak
Miért a fiatalok szívnak, vannak háziőrizetben csak azért, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapjanak, és szabadon piacozhassanak?
Tudom, a családom miatt is, hogy nagyon életnehezítő volt a tavaszi vásárlási idősáv rendelet is, de a most bejelentett tervezet tényleg csak a 65 év alattiak számára történő nehezítést, miatta való megkeseredést, bosszankodást jelent. 72 évesen - ha úgy tetszik, kedvezményezettként - csak a fejem csóválom, és értetlenül meresztem a szemem. Nem mintha szeretném a tavaszi formát. Semmilyen vásárlási idősávot sem szeretnék; nem magam miatt – hiszen én tudok alkalmazkodni-, hanem az emberek nagy többségének okozott kellemetlensége miatt. Tavasszal is szégyelltem magam, hogy miattam – legalábbis, rám is hivatkozva -, ilyen volt. Most meg aztán végképp zavarban vagyok.
A fiatalok házi őrizetéről nem tudok; számomra a középkorú menyem és fiam is fiatal, nincsenek házi őrizetben; a két unokám viszont biztos, hogy mindenki szerint fiatal, de ők sincsenek házi őrizetben. Még a szülői szigor sem szokott odáig terjedni, sem csínytevés, sem rossz iskolai érdemjegy esetén.
13. havi nyugdíj pedig nincs, és még éveken át nem is lesz.
Bár a miniszterelnök bejelentésekor még 259 nap, azaz, az év 71%-a még hátra volt az évből; ebben az évben egy forintot sem adnak belőle. 2021-ben 1/4, 2022-ben 2/4, 2023-ban 3/4 részét fizetik; azaz a bejelentést követő három évben, évente, átlagosan a felét.
(Természetesen, nem elégedetlenségből írom, ha 10 Ft-ot adnak, azt sem utasítom vissza. Csak azért, hogy tudd, a 13. havi nyugdíjat még nagyon korai felhánytorgatnod. Majd 2024-ben lesz alapod rá, ha közbe nem jön valami.)
14
Melyikban vagy most épp olyan nagyon megzavarva?
17
Mit éltél meg, férfiak férfija, ó, nagy veterán?
Férfi az, aki megvédi a szeretteit. Aki butaságból, egotol vezérelve veszélyezteti saját, és mások egészséget, az nem más, mint egy Darwin Díjas elmebeteg
Azzal, hogy egzisztenciát teremtesz nekik, és nem egy média által vezérelt vírusdiktstúrában akarod leélni az életed, az szerintem szeretet, és védelem.
Plusz, ha a fiatalok nem dolgoznak, nem lesz nyugdíj, meg a Lidlben farhát
19
Az érvelésed alapból helytelen.
Úgy nem lehet egy járványra adott reakciód hitelesíteni, hogy letagadod a járvány veszélyét.
Nem mellesleg én tökéletesen tudom garantálni a családom egzisztenciáját most is, és ezentúl is.
Akkor most ki a férfi?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!