Novák Katalin azt nyilatkozta, hogy a meleg párok előtt bezárták azt a jogi kiskaput, hogy egyedülállóként örökbe fogadjanak, utána meg azt mondta, hogy egyedülálló is örökbe fogadhat, most akkor mi van?
Valószínűleg ő sem tudja konkrétan mit gondol.
Nem vagyok oda az LMBTQ politikáért, de remélem hamarosan a melegek párként is fogadhatnak majd örökbe gyereket.
Olvastam erről egy véleményt, anélkül, hogy állást foglalnék, idézem:
"Az élettársi kapcsolatban élő homoszexuálisok körében a törvény kijátszására fennállt az a lehetőség, hogy színleg szétváltak, és valamelyikük "egyedülállóként" örökbe fogadott egy gyereket, aztán újra "összejöttek". A rendelkezés ezt a kiskaput szerette volna bezárni. Sajnos ezzel minden egyedülálló rosszul jár, de jobb megoldás nincs, mert ha olyan jogszabály születik, ami kimondva a homoszexuálisok örökbefogadását tiltja, hisztizik az EU meg a jogvédők stb. Sajnos ilyen világot élünk, nem lehet őszintén beszélni."
"Na igen, de ezek a párok nem váltak szét"
Mármint kik? Milyen párok?
"Amúgy meg ha egy homoszexuális valóban egyedülállóként akar örökbe fogadni, akkor mi van?"
Nekem nincs gondom vele, a jelenlegi szabályozás - ahogy én értelmezem - annyit mond, hogy a heteroszexuális párokat veszi előre a rangsorban. Mivel kb. az lehet a helyzet, hogy nincs annyi örökbefogadni kívánt gyerek, hogy a párokon túl az egyedülállónak is jusson, így utóbbiak csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem kapnak.
6# "Az élettársi kapcsolatban élő homoszexuálisok körében a törvény kijátszására fennállt az a lehetőség, hogy színleg szétváltak"
De ez nem így volt:)
"Mivel kb. az lehet a helyzet, hogy nincs annyi örökbefogadni kívánt gyerek, hogy a párokon túl az egyedülállónak is jusson, így utóbbiak csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem kapnak."
Az lehet, hogy több házaspár akar örökbefogadni, mint ahány örökbe fogadható gyermek van, csak a házaspároknak vannak olyan igényeik, amelyeknek sok gyerek nem felel meg (ne legyen 2-3 év feletti, ne legyen roma, ne legyen semmilyen betegsége). Ezeket a gyerekeket az egyedülállók örömmel fogadták örökbe, a melegeket is beleértve.
"De ez nem így volt:)"
Mármint mondod te. Más meg nem így látja.
"Ezeket a gyerekeket az egyedülállók örömmel fogadták örökbe, a melegeket is beleértve."
A melegpárok ezt még nem tehetik meg (személy szerint én remélem, hogy ez változni fog), de az egyedülállók részére ez továbbra sincs kizárva, mert az általad is említett gyerekekért a hetero párok között továbbra sem várható verseny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!