Miért mondják azt, hogy Soros György által támogatott politikusok túlnyomó többsége fideszes?
11
Volt más tábor is, mint kisztábor? Mármint Mo-on.
13
Akármilyenre. Vagy olyanra, mint ami nyugaton a zsidógyerekeknek volt.
Volt szakszervezeti tábor is gyerekeknek? S szakszervezetnek nem csak nyaralásai voltak?
Mi volt az "express tábor"? ezt még nem is hallottam.
Az express tábor KISZ szervezés alatt levő ifjúsági tábor volt: Virágkora a 80-as évek elején volt. Valamikor a 70-es évek közepén indult. Meglehetősen rossz híre volt a lányos apukák körében, mert rengeteg tini ott veszítette el a szüzességét. Konkrétan ezért mentek. Mert ott a szólás mondás szerint lehetett csajozni. Komolyabban viszont a KISZ mindent ellenőrizni akart. Nem akarta, hogy a rock nemzedék fiataljai ellenőrzés nélkül szórakozunk nyaranta. Így elkezdte szervezni ezeket az ifjúsági táborokat. Az építőtáboroktól abban különbözött, hogy nem volt kötelező munka.
A SZOT táborok, igen szakszervezeti táborok voltak gyerekeknek. Volt nyári de volt iskola idő alatt is egy egy hónapos tábor. Akkor a SZOT táborban jártak iskolába egy lazább tanrenddel. Elsősorban alsósok szamara szerveztek ilyen táborokat. Rettenetes volt!
Nahát, erről nem is tudtam. Csak az építőtáborokról, útépítéssel, kukoricacímerezéssel, más nehéz fizikai munkával.
És tényleg elengedték az iskolából egy hónapra alsósokat? És még a szüleik is? Hihetetlen. És kik mentek oda? Vagy kiket küldtek, a szüleik vagy az iskola?
#11-es, nem kell a relativizáló duma! Soros ösztöndíjas volt? Igen vagy nem? Soros pénzéből tömte a hasát? Igen vagy nem?
Ezek egyszerű, eldöntendő kérdések!
17
KI "volt-e soros ösztöndíjas"?
16
Igen engedték őket. A vasútállomásra kivitték a szülők az alsóst majd ott átvette őket egy pedagógus. Egy egész csapatot persze es elkísérte a táborig. Én kétszer voltam. Egyszer 7 évesen nyáron Kőszegen és másodjára 8 évesen Röjtökmuzsajon év közben ahol iskolába jártam. Kinden szakszervezeti tagnak joga volt a gyereket ilyen táborba küldeni. Teljesen vegyes volt a társaság. Gazdag pesti fiútól kezdve a takarító Béni kislánya is ott volt. Én azért mehettem mert anyám kórházba került es es évig a 96 éves nagymamám nevelt. Azt szerettek volna ha kicsit levesznek a válláról mivel nagyon öreg volt. Igy egy egy hónapot elvittek ilyen táborba h megússzam sz állami gondozását. Persze én végig sírtam az egészet mert utáltam. Senkit se ismertem es hiányoztak a szüleim. Anyám, nagymamám es apám. Aki szinten beteg volt.
Volt persze meg edző tábor is meg később gólya tábor. Az most is van. 20-on évesen azután mindenféle. Szakkollégium tábor, újságíró tábor stb. Tánc tábor jut eszembe.
19
Köszönöm, ez nagyon érdekes. Érdemes lenne a hátterének utánanézni.
Vajon hogyan volt az adminisztrációja, pl. A gyámügy kellett-e hozzá. És mit írhattak a rendes iskola naplójába? Hogy kinek az engedélyével volt távol?
Igazából, ha szakszervezeti volt, akkor mehetett volna felnőtt is a gyerekkel, mint egy nagymama. Persze, akkor nem, ha még egy másik beteg, az apuka is rámaradt.
És nem is kellett volna állami gondozásba venni így a gyereket, hanem ideiglenesen nevelőszülőkhöz helyezni.
Tényleg szörnyű lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!