Hányszor húzott már ki a bajból Orbán Viktor és kormánya?
Hiába írod le, 10-es, a sok minimálbéres úgyis lepontoz.
Azt hiszik, hogy bárhol máshol többet érne a gyári melós fizetés.
Nézzük csak mi (jót) hozott a fidesz.A lakások ára az elmúlt 5-6 évben kb a háromszorosára nőtt,albérlet árak is nagyot nőttek,családi pótlékot sem emelték 10 éve. -A Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– pedagógusok munkaidejének meghosszabbítása
– tandíj bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése.Lehetne még sorolni....
Mi nem voltunk a párommal jogosultak a babaváróra.
Én mint egyéni vállalkozó (KATA) túl rizikós vagyok a 3 éve és évi átlag 3.5M bevétellel.
Párom meg szociális gondozóként nettó 180 ezres fizetésével (műszak és túlóra pótlékokkal) túl kevés keresettel.
Így a bankok csak fele annyit ajánlottak amire szükségünk lett volna, és azt is nevetséges kamatú deviza alapú hitelbe.
(Sajnálom aki akkor belement, most hogy elszállt, van akinek több mint 20% -nőt a törlesztője.)
Én családom tudott lakást venni első Orbán-kormány alatt is és Gyurcsány-kormány alatt is.
"Az elmúlt 10 évben jó volt magyarnak lenni, jó volt végre itt élni"
Irigyellek, én pontosan az ellentétét érzem, hogy rossz itt élni, sajnos a jelenlegi helyzet miatt el kell napolni a kiköltözést.
Az mondjuk külön kiemelendő, hogy mennyi anyagi dologról írtál és ahhoz teszed hozzá, hogy jó magyarnak lenni. Neked csak ennyit jelent van pénz akkor jó?
#18 Te mostad össze az anyagiakat a teljesen különálló mondatommal én elválasztottam őket, mert eszembe sem jutott hogy összetartoznának.
Vagyis neked jelent ennyit a pénz, hogy még azt is egybetartozónak véled ami külön áll.
#16 Mitől nem voltatok jogosultak a babaváróra?
Hogy jön össze a deviza alapú hitellel?
A devizaalapú lakáshitelezést 2011-ben megszüntették, a babaváró hitel meg csak 2019-től létezik. A babavárónál nincsen elvárt kereset határ és olyan feltétel sincsen ami kizárna egy vállalkozót csak mert túl kockázatos lenne a vállalkozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!