Miért pont a liberális oldal a lezárások egyik fő
követelője?
Figyelt kérdés
Megfigyeltem az utóbbi időkben, hogy közösségi oldalakon ezeknek a médiáknak a hozzászólásai között is és az oldalak maguk is nagyon lezárás pártiak és szinte vallásossan remélik a szent mindent megmentő vakcina eljövetelét. Pedig szerintem a jelenlegi korlátozások nem éppen a szabadságról híresek, és sok dolog a még erősebb megfigyelést tehet a későbbiekben lehetővé(pl kontaktkövető alkalmazások) a járványveszélyre hivatkozva, ezek alatt nem a csippbeültetésre meg az ötgére gondolok, mielőtt megkapom ezeket. 😀 Ja és elhiszem hogy van vírus és védekezni is kell ellene,de ez a mindent lezárás nem megoldás évekig. Hordom a maszkot is (bár közterületen az üres utcán reggel 5-kor melóba menet nem, tudom gyilkos vagyok), csak úgy egy ideje érdekelne már a téma, hogy miért pont azok az emberek akarják a társadalmat még jobban bekorlátozni és ehhez a hatalomnak asszisztálni, mikor pont az lenne az eszme egyik lényege, hogy felnőttként kezeljük az embereket. Ja és NEM vagyok fideszes sem, mielőtt azt is megkapom...
Magyarországon nincsenek valódi liberálisok. Németországban például a liberális párt hangos kritikusa a lezárásoknak.
2020. nov. 16. 21:05
2/9 anonim válasza:
Azért mert valójában nem liberálisok! Nem csak ebből a szempontból hanem 1000 más témában is nagyon elszaporodtak a magukat liberálisnak hívó, de közben mindenkit mindenben beszabályozni akaró trollok.
Magyarországon jelenleg egyetlen hiteles liberális párt sincsen, a kormány ugye nyíltan illiberális, az ellenzék meg egy nagy rakás kultúrbalos söpredék, akik még a kormánynál is nagyobbat köpnek a személyes szabadságjogokra. Én szabadelvűként már évek óta a kétfarkú kutyapártra szavazok (jobb híján).
2020. nov. 16. 21:09
3/9 anonim válasza:
Ha lezárások lesznek, az lesz a baj!
2020. nov. 16. 21:09
4/9 anonim válasza:
Egyrészt kezdjük azzal, hogy a liberális nem attól liberális, hogy ő maga annak nevezi magát, vagy más annak hívja.
Kettő, a liberális emberek általában véve próbálnak józanul gondolkodni, és pontosan az fogja a vágyott szabadságot elhozni, ha ezért áldozatot hozunk. A több éves szenvedés akkor lesz, ha a carpe diem szellemében pár fogyatékos sokáig húzza ezt a szarakodást.
2020. nov. 16. 21:19
5/9 anonim válasza:
A liberalizmus alapja, hogy addig terjed a szabadságod, amíg más alapvető emberi jogait, így például az élethez és egészséghez való jogát nem korlátozod. Egy világjárvány alatt a szabad kocsmázást felülírja az, hogy mások egészségét nem tesszük kockára. Akikre te gondolsz, azok a libertariánusok, ők ellenzik is a lezárásokat. Más kérdés, hogy a libertariánusok azok a nácik, akik szeretnek füvezni.
2020. nov. 16. 21:25
6/9 A kérdező kommentje:
És ha mindent lezárunk, azzal nem tesszük sok ember életét kockára?
2020. nov. 16. 21:27
7/9 anonim válasza:
6
Mi az a minden? Hogy, miképp képzeled ezt? Csomó országban volt erős lockdown, még sem haltak éhen... Érdekes ez...
2020. nov. 16. 21:30
8/9 anonim válasza:
Nekik nem a lezárások kiharcolása a lényeges, hanem az, hogy folyamatos ellentmondásokat tartsanak fenn. Teljesen mindegy számunkra, hogy mi történik, csak a feszültség legyen meg ember és ember között!
2020. nov. 16. 22:43
9/9 anonim válasza:
8
Bezzeg te, aki most sem érvel, csak köpköd! :D Tee vagy a béke nagykövete
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!