Belebukhat Orbán a koronavírusba?
Tegyük fel elmész szavazni gyurcsányékra, igaz hogy rühelled őket.
Annyit tudni róluk, hogy ugyanaz a szemét banda mint amelyik a másik oldalon áll. A politikai ígéreteknek én már nem hiszek túl öreg vagyok hozzá hogy bepalizzanak. Majd ha számonkérhető lesz a választási ígéret, akkor talán.
Tehát nyakunkba veszünk egy új rablóbandát akiknek az lesz az első intézkedése hogy a fideszes sík hülye haverokat lecserélik a saját sík hülye haverjaikra. Jobb lesz nekem ettől ?
Őszintén mekkora szakember a Vágó István abban a felügyelő bizottságban ahova megválasztották. Van egy ezer éves diplomája amit lenget de évtizedek óta celebkedik a tévében. Ilyen szerencsétlen hozzá nem értő hülyékkel van tele az összes ellenzéki önkormányzat is.
Na szóval miért is lesz nekem jobb ha gyurcsányékra szavazok ?
Nagyon rá vagy állva Gyurcsányra, pont ez a szemlélet okozza a gondot. Csak Orbán és csak Gyurcsány van számodra, kicsit be vagy szűkülve. Sok szerencsét az életben ezzel a szemlélettel szükséged lesz rá.
Szevasz
#13 "Jó ötlet a maradjunk otthon, ne szavazzunk és ne tegyünk semmit attól majd jobb lesz."
Nekem tetszik. Maradjatok!
Majd mi elmegyünk szavazni és eldöntjük helyettetek is, hogy kik vezessék az országot legközelebb.
"Nagyon rá vagy állva Gyurcsányra, pont ez a szemlélet okozza a gondot."
Mivel gyurcsány miatt nem jut az ellenzék egyről a kettőre. Midenhol ott akar lenni és mindent széttrollkod. Amíg ő legerősebb ellenzéki párt vezetője és nem is vágyik többre addig nincs miről beszélni.
Belebukhat. A válságok általában nem tesznek jót a hatalmon levő embereknek, pártoknak, mert csökken az életszínvonal, nő az elégedetlenek száma, és ezek jellemzően a politikai változást támogatják, mert attól várják a megoldást. (Más kérdés, hogy a lakosságnak ez a fajta érzete csalóka: a fellendüléseket nem kormányok csinálják, és a visszaesésekről sem kormányok tehetnek. De a világ ilyen értelemben igazságos, legalábbis kiegyenlítő: amikor nő az életszínvonal, az a hatalmon levőket erősíti, amikor csökken, az a hatalmon levőket gyengíti.)
Mindez nem jelenti azt, hogy Orbán bele is fog bukni. Nyilván egy nehezebb időszak jön neki politikailag, mint amilyen az elmúlt évtized volt. Aztán vagy megoldja, vagy nem. Van Magyarországon egy több százezres szavazói réteg, amely nem rendelkezik ideológiai elkötelezettséggel, szimplán az életszínvonalának változása mentén szavaz (negatív értelemben ők az "elvtelen", pozitív értelemben ők a "racionális" szavazók). Őket Orbán sokkal nehezebben nyeri majd meg magának 2022-ben, mint tette azt 2018-ban. De ha elég sokat megtart belőlük, akkor hatalmon marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!