Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek még mindig betartani a maszk használatot?

Figyelt kérdés

Miért olyan nehéz helyesen hordani?

A mi városunkban mindenhol kötelező a maszk használat. Nem rég kellett elmennem boltba és gyalog mentem, nem autóval. Rengeteg embert láttam és rengeteg ember elment mellettem. Egy biciklisen sem volt maszk. Jó-jó, biztos sportolnak, de olyan biciklivel és bevásárló szatyrokkal, sisak és felszerelés nélkül? Na, dehogy sportolnak.

De, ha a bicikliseket nem nézzük, akkor nézzük a gyalogos hadrendet. Ott is vagy nem volt rajtuk maszk vagy az orruk kidugva. (A többség kint lógatta az orrát). Valaki meg lehuzta az álla alá és miközben ment cigizett. A cigi egy undorító dolog, mert kifújja a füstöt, elmész ott, beszívod, aztán ha koronás volt akkor már el is kaptad...

Miért olyan mocsok nehéz normálisan betartani? Nekem se tetszik, hogy mindenhol maszkot kell hordani, de ha ez a rendelet akkor ez a rendelet. El kell fogadni és vigyázni egymásra. Az egy dolog, hogy valakit nem érdekel ez az egész járvány és nem is hisz benne, meg maszktagadó meg miegybás, de a köz érdekében igazán felhúzhatná a fejére normálisan.

Talán az emberek 5% akiket láttam hordták a helyesen a maszkot -> az idős, nyugdíjas korosztály.

Ja és a + ráadás. Még a rendőr is elment olyan emberek mellett akik nem hordtak vagy helytelenül hordtak maszkot és nem is szóltak oda, nem is érdekelte őket.

2020. nov. 13. 12:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%
Attól függ hol élsz. Ha kisebb a város miint 10k fő akkor te vagy buta. Ha meg nagyobb akkor probálják elbliccelni. Eltudom képzelni, tegnap beszédültem a levegő hiánytól a maszkkal.
2020. nov. 13. 12:40
 2/21 anonim ***** válasza:
71%

"Miért nem tudják az emberek még mindig betartani a maszk használatot?"

Mert nem akarják.

Azt hiszik, hogy vagy felesleges, vagy ezzel tudnak betenni a rendszernek, ha direkt nem használják megfelelően.

Meg van egy réteg aki egyszerűen nem érti mire jó és hogyan kellene használni.

2020. nov. 13. 12:41
 3/21 anonim ***** válasza:
74%
Azért, hogy kapjanak levegőt.
2020. nov. 13. 12:41
 4/21 A kérdező kommentje:

"Attól függ hol élsz. Ha kisebb a város miint 10k fő akkor te vagy buta. Ha meg nagyobb akkor probálják elbliccelni."

Ez van amikor az ember nem olvassa el a kérdést, csak a kiírt kérdés címét.

Leírtam "A mi városunkban mindenhol kötelező a maszk használat".

De köszönöm a válaszod minden esetre.

2020. nov. 13. 12:43
 5/21 anonim ***** válasza:
4es. Megfeleltem azt a kérdésed is:) nincsmit minden esetre.
2020. nov. 13. 12:46
 6/21 A kérdező kommentje:

"Azt hiszik, hogy vagy felesleges, vagy ezzel tudnak betenni a rendszernek, ha direkt nem használják megfelelően."

Hát ez eléggé morbid dolog, de mert tényleg betesznek a rendszernek. Hogyha a kórházak túlterhelődnek és esetleg ők lesznek betegek és nem csak a koronavírusra gondolok, hanem például mondjuk mellékheregyulladásuk lesz. :D. Akkor nem lesz orvos aki megvizsgálja. De akár még komolyabb problémák is lehetnek és a mentő bizony nem fog jönni, mert nem tud, mert nincs elég mentő és nincs elég mentős, de ha még jönne is akkor se lenne sürgösségi osztály. Nálunk a megyei kórház az zárlat alatt van. Csak Covidos betegeket fogad és az SBO sem fogad semmilyen beteget, csakis kizárólag covid gyanús és pozitív tesztes covid betegeket. Pedig az a sürgősségi osztály még jónak mondható, mert van vagy 6-7 vizsgáló. Helyette egy másik város kórházába működik az alap eláttás, de ott például a sürgősségi 1db belgyógyászati és 1db traumatológiai vizsgálóból áll, ami szerintem a megyei lakosságot nézve kevés, ráadásul, más városokból is odáig kell a mentőknek vinni a sürgösségi eseteket és lehet már késő mire oda ér. Szóval nem túl rózsás a helyes.

Én azt mondom az ilyen emberek, akik ennyire tagadják a dolgokat vagy nem akarják betartani a legegyszerűbb utasításokat, hogy csökkentsük a vírus fertőzését: Őket elküldeném segíteni a covid kórházakba. Mosni, takarítani, ágytálazni...stb

2020. nov. 13. 12:47
 7/21 A kérdező kommentje:

"Azért, hogy kapjanak levegőt."

Üzemben dolgozok, műszakvezetőként, Covid előtt is folyamatosan bizonyos helységekben maszkot kell hordani a por és egyéb dolgok miatt. Most folyamatosan kötelező, munkahelyen is egész nap maszkban vagyok. Az orvosok is egész nap maszkban vannak, még a járvány előtt is, főleg a műtösök. Mindenki kap levegőt.

Az a válasz, hogy "nem kapok levegőt azért húzom le", az nem válasz. Ez csak mentális probléma, keressen pszichológust.

2020. nov. 13. 12:48
 8/21 anonim ***** válasza:
89%
6os. Jókat kivánsz nekik. De tegyük fel van 1.5m távolság az utcán vagy mert biciklivel megy. Miért húzza az illető? Azt is a kormány adta ki hogy az a biztonságos táv.
2020. nov. 13. 12:49
 9/21 anonim ***** válasza:
63%

Mert nem akarjuk.

Én nem vagyok hajlandó erre. Ha tetszik ha nem.

A mi városunkban (Vác) még csak AJÁNLÁSOK vannak úgyhogy ha alaki ilyen bunkó lenne velem és megpróbálna erőszakos kondi hogy csakazértis vegyem fel akkor mondom neki hogy a polgármester döntése értelmében egyenlőre csak ajánlások vannak amiket nem kötelező betartani.

Amúgy is az összes kiskaput kihasználom amit tudok.

2020. nov. 13. 12:50
 10/21 A kérdező kommentje:
Még nyáron utaztam Ausztráliából repülővel. 24 órás út volt. Egy pillanatra se tudtam levenni a maszkot. Mert a repülőn is kötelező volt és átszállásnál végig a reptéren is. A terminálból meg nem lehetett kimenni. Szóval nekem ne jöjjön senki azzal, hogy a maszkban nem lehet levegőt kapni ...
2020. nov. 13. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!